News

Încă trei români, confirmați cu COVID-19 în Grecia. Bolnavii au fost plasați în carantină. Anunțul MAE

16.07.2020 | 11:46
Inca trei romani confirmati cu COVID19 in Grecia Bolnavii au fost plasati in carantina Anuntul MAE
ADVERTISEMENT

Încă trei români au fost confirmați cu COVID-19 în timp ce se aflau în vacanță în insulele din Grecia.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, joi, că, dintre cei trei cetăţeni români depistați pozitiv cu noul coronavirus, doi se află Salonic şi unul Insula Corfu.

ADVERTISEMENT

În acest moment, bolnavii au fost plasaţi în carantină 14 zile. De asemenea, un cetăţean român care a prezentat simptome spefifice bolii, la Nafplio, este în curs de investigații.

Alți trei români au fost confirmați cu COVID-19 în Grecia

MAE a emis un comunicat de presă în cursul zilei de joi, 16 iulie, în care explică pe larg situația românilor depistați cu COVID-19, dar și a suspecților.

ADVERTISEMENT

”Cu privire la situația cetățeanului roman aflat în Salonic și care fusese confirmat cu COVID-19, MAE precizează că acesta a fost supus unui nou test, rezultatul retestării fiind pozitiv. Astfel, persoana în cauză va rămâne în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

De asemenea, un alt cetățean român care locuia cu persoana în cauză a fost testat la rândul său și confirmat pozitiv pentru infecția cu COVID-19 acesta fiind plasat, de asemenea, în carantină pentru o perioadă de 14 zile.”, transmite MAE.

ADVERTISEMENT

Reacția MAE privind un suspect de coronavirus

Miercuri, Ambasada României la Atena a fost notificată de către autoritățile elene cu privire la un cetățean român aflat în Insula Corfu și care a fost confirmat pozitiv pentru infecția cu COVID-19 în urma testului efectuat la intrarea pe teritoriul Republicii Elene.

Acesta a fost transferat în unitatea hotelieră în care își va efectua carantina împreună cu un membru al familiei, tot cetățean român.

ADVERTISEMENT

”De asemenea, misiunea diplomatică s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în presa elenă cu privire la situația unui cetățean român aflat în localitatea Nafplio care, în urma unor simptome asimilate infectării cu COVID-19, a solicitat asistență medicală de specialitate.

Potrivit informațiilor obținute de ambasadă, cetățeanul român se află în curs de investigații și primește asistența medicală specifică într-o unitate medicală din Atena. Ambasada României la Atena este în contact cu respectiva unitate medicală.”, anunță MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena 00302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic 00302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă 00306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic 00306946049076.

ADVERTISEMENT