News

Încă un critic al lui Putin a murit subit. Cel mai bogat parlamentar rus a căzut de la balcon, în timp ce se afla în vacanţă

O nouă moarte suspectă în rândul criticilor lui Vladimir Putin. Pavel Antov, cel mai bogat parlamentar rus, a căzut de la balcon, în timp ce se afla în vacanță, în India.
27.12.2022 | 10:54
Inca un critic al lui Putin a murit subit Cel mai bogat parlamentar rus a cazut de la balcon in timp ce se afla in vacanta
Pavel Antov, cel mai bogat parlamentar rus, a căzut de la etajul unui hotel din India. Acesta criticase invazia lui Putin din Ucraina. Sursa foto: Twitter.com
ADVERTISEMENT

Continuă decesele suspecte în rândul magnaților ruși care au criticat invazia comandată de Vladimir Putin în Ucraina.

Pavel Antov, cel mai bogat parlamentar rus, a căzut de la etajul unui hotel din India. Acesta criticase invazia lui Putin din Ucraina

Pavel Antov, cel mai bogat parlamentar rus, a murit în India. Politicianul a căzut de la fereastra hotelului unde era în vacanță. Până în prezent, nici indienii și nici rușii nu consideră că ar fi altceva decât o sinucidere.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 65 de ani, Antov era unul dintre parlamentarii formațiunii Rusia Unită, fondată chiar de președintele rus Vladimir Putin.

În preajma Crăciunului, acesta a plecat în vacanță. Politicianul era cazat la un hotel de lux din Rayagana.

ADVERTISEMENT

A ajuns aici cu prietenii săi pentru a sărbători cea de-a 66-a aniversare. Pe 25 decembrie, acesta a căzut de la etajul 3 al hotelului și a murit pe loc. Cadavrul lui Antov a fost găsit într-o baltă de sânge în fața hotelului, scrie site-ul Mediascope.tv.

Moartea lui Antov a fost confirmată și de autoritățile ruse. Viaceslav Kartukhin, vicepreședintele Adunării Legislative din Districtului Federal al Oblastului Vladimir, l-a descris pe Antov drept un om de afaceri de succes.

ADVERTISEMENT

Pavel Antov a fondat compania Vladimirsky Standard, un important producător de carne și cârnați.

În 2018 a fost ales în Adunarea Legislativă a Regiunii Vladimir, ca reprezentant la partidului Rusia Unită. A fost șef al Comisiei pentru politică agrară, managementul mediului și ecologie în parlamentul din Rusia.

Pavel Antov a catalogat cu termenul ”terorism” atacurile rușilor în Ucraina

În ultimele luni, Antov a avut curajul de a-l critica pe președintele rus Vladimir Putin pentru invadarea Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Antov a făcut o declarație extrem de dură după atacurile cu rachete efectuate de Rusia în Ucraina. ”Ca să spun adevărul, este extrem de dificil să catalogăm aceste bombardamente altfel decât terorism”, spunea politicianul.

Potrivit datelor Forbes, magnatul rus avea o avere de 9,97 miliarde de ruble, circa 135 de milioane de dolari. El a ocupat primul loc în clasamentul celor mai bogați funcționari ruși. Antov era căsătorit și avea un copil.

Potrivit sursei citate, un alt turist rus, Vladimir Bidanov, a murit în urmă cu două zile la același hotel. Potrivit lui Alexei Idamkin, consulul general al Rusiei în India, Bidanov a suferit un atac de cord. ”Poliția nu vede niciun element criminal în aceste evenimente tragice”, a spus Idamkin .

ADVERTISEMENT