News

Încă un milionar rus care avea legături cu Gazprom a murit. A fost găsit găsit împușcat în cap, în piscină

O nouă moarte misterioasă în Rusia. Un milionar care avea legături cu Gazprom a fost găsit găsit împușcat în cap, în piscină. Vorbim de al 6-lea oligarh rus decedat de la începutul anului.
06.07.2022 | 13:33
Inca un milionar rus care avea legaturi cu Gazprom a murit A fost gasit gasit impuscat in cap in piscina
Un nou deces misterios în Rusia. Milionar care avea legături cu Gazprom, găsit împușcat în cap, în piscină. Sursa foto: colaj Fanatik / Twitter
ADVERTISEMENT

Continuă decesele învăluite în mister din Rusia. Un alt multimilionar care avea legături cu gigantul Gazprom a fost găsit mort.

Un nou deces misterios în Rusia. Milionar care avea legături cu Gazprom, găsit împușcat în cap, în piscină

Yuri Voronov a fost găsit în piscină, împușcat în cap. În vârstă de 61 de ani, acesta este cel mai recent milionar care moare în circumstanțe necunoscute.

ADVERTISEMENT

Oligarhul decedat era șeful unei companii de logistică care avea contracte importante cu Gazprom. Voronov se afla într-o suburbie de lux de lângă Sankt Petersburg, potrivit Metro.co.uk.

În apropiere de cadavrul rusului a fost descoperită o armă semiautomată Grand Power, iar pe fundul piscinei erau ”multe gloanțe uzate”.

ADVERTISEMENT

O Comisie de Investigații din Rusia a preluat cazul. Se crede că moartea lui Voronov ar fi legată de ”o ceartă cu partenerii” de afaceri.

Soția victimei le-a spus anchetatorilor că partenerul său de viață se considera escrocat de contractori și parteneri care ”s-au comportat dezonorant” timp de câteva săptămâni, mai scrie sursa citată.

ADVERTISEMENT

Se pare că omul de afaceri era destul de tensionat în ultima vreme pentru că ”pierduse foarte mulți bani”.

Patru oligarhi care aveau afaceri cu gaze și un director medical au murit în mod inexplicabil în ultimele luni

Yuri Voronov este al 6-lea om de afaceri cu legături cu compania de stat rusă de gaze Gazprom care a fost găsit mort în circumstanțe ciudate de la începutul anului.

ADVERTISEMENT

Alexander Tyulakov, în vârstă de 61 de ani, un înalt oficial al Gazprom, a fost găsit mort în conacul său a doua zi după ce Rusia a invadat Ucraina.

Cadavrul său a fost descoperit în conacul său de 500.000 de lire sterline. Se vorbește de o sinucidere, dar rapoartele sugerează că a fost bătut crunt cu puțin timp înainte de ”a-și lua viața”.

Cu trei săptămâni mai devreme, Leonid Shulman, 60 de ani, șef de transport la Gazprom Invest, a fost găsit înjunghiat pe podeaua băii.

În luna mai a murit Alexander Subbotin. În vârstă de 42 de ani, acesta a fost fost manager de top la gigantul energetic Lukoil și proprietarul unei companii de transport maritim.

O teorie în jurul morții sale este că a fost otrăvit, lucru care i-a declanșat un atac de cord.

În aprilie, cadavrele fostului vicepreședinte al Gazprombank Vladislav Avaiev, soției și fiicei acestuia au fost găsite la Moscova.

Câteva zile mai târziu, multimilionarul Serghei Protosenya, în vârstă de 55 de ani, a fost găsit mort în Spania. A fost fost vicepreședinte al Novatek, o companie strâns legată și de Kremlin.

Săptămâna trecută, Yevgeny Palant, un oligarh în vârstă de 47 de ani, și soția sa Olga, în vârstă de 50 de ani, ambii născuți în Ucraina, au fost găsiți morți. Cadavrele au fost descoperite de fiica lor.

ADVERTISEMENT
Tags: