News

Încă un scandal zguduie Biserica din temelii! Preot, acuzat că a violat o fata de 14 ani

Biserica este zguduită de un nou scandal sexual după ce un preot din Sibiu este acuzat că ar fi violat o minoră de 14 ani chiar în barul de lângă casa parohială.
08.10.2022 | 09:33
Inca un scandal zguduie Biserica din temelii Preot acuzat ca a violat o fata de 14 ani
Un preot este acuzat de violul unei minore de 14 ani / Foto: Ora de SIbiu
ADVERTISEMENT

Scandalurile sexuale care implică biserica se înmulțesc. După cazul Visarion Alexa, acum un alt preot este acuzat de abuz. De data aceasta este vorba de un preot din Sibiu care este acuzat că ar fi violat o fată de 14 ani, fața bisericească negând însă desfășurarea faptelor. Cu toate acestea, familia minorei a depus plângere la Poliție, iar fata este acum supusă unor expertize de specialitate pentru a se vedea dacă faptele există.

Un preot din Sibiu, acuzat de violul unei minore de 14 ani

Un preot din județul Sibiu a fost acuzat de familia unei minore în vârstă de 14 ani că ar fi abuzat-o sexual, informează Observator. Conform informațiilor de până acum, grozăvia care îl implică pe preot și pe tânăra fata s-ar fi petrecut pe 2 octombrie.

ADVERTISEMENT

Conform informațiilor publicate de sursa citată, timp de patru zile, fata de 14 ani nu a spus niciun cuvânt acasă. Dar familia ei și-a dat seama că ceva nu este în regulă și, după ce au chestionat-o în amănunt, au aflat că ar fi fost abuzată sexual de preot.

”Era supărată, nu prea mânca, nu prea vorbea cu noi. Până la urmă, mi-a povestit tot. A venit gol la ea. Ea fiind ameţită, nu ştiu ce i-a băgat în băutură. A violat-o!”, spune unchiul fetei. Normal, familia a sunat la 112 și a reclamat presupusul abuz.

ADVERTISEMENT

Conform declarațiilor familiei, copila a fost violată chiar în barul pe care preotul îl are lângă casa parohială din comuna Iacobeni, județul Sibiu. Acolo, fata de 14 ani mai lucrase de câteva ori, pentru a câștiga niște bani în plus, iar acolo, în seara zilei de 2 octombrie s-ar fi petrecut și presupusul viol.

Fata, violată în barul de lângă casa preotului

Fata d 14 ani susține că în seara în care a fost abuzată lucra în barul de lângă casa parohială a preotului. De altfel, localnicii de acolo înclină să creadă că s-a petrecut ceva necurat în acea seară, mai ales că nu par de acord ca preotul să dețină un bar, iar comportamentul lui este judecat aspru.

ADVERTISEMENT

”Nu poţi să ştii la ce discuţii au ajuns şi ce intimităţi… Şi dacă! Am impresia că e cuvânt contra cuvânt. (…) Nu ştiu ce să zic că nici pe părinte nu l-aş crede. S-au auzit mai multe. Şi barul, şi părinte… (…)

S-a despărţit de soţie. După aia, s-a încurcat cu altă doamnă cu doi copii, a deschis barul. Minori, băutură şi aşa mai departe”, spun localnicii, conform Observator.

ADVERTISEMENT

În altă ordine de idei, preotul care, deja, a fost suspendat de Mitropolia Ardealului din funcție din cauza scandalului de adulter în care a fost implicat, neagă cu fermitate că ar fi violat minora de 14 ani. Ba chiar, explică el, totul ar fi o răzbunare provocată de adulterul în care a fost implicat.

”Este o răzbunare a fostului soţ al prietenei mele actuale. Asta e”, susține preotul Teofil Gârbacea. Acum, dacă acuzațiile se vor dovedi ca reale, preotul riscă între 5 și 12 ani de temniță.

ADVERTISEMENT
Tags: