Sport

Încă un trofeu european pentru familia Hagi?! Ianis ratează finala, dar poate primi medalie cu Rangers. “Regele” a luat Cupa UEFA acum fix 22 de ani

Ianis Hagi va privi din tribune meciul Frankfurt - Rangers, finala Europa League, după o accidentare suferită în luna ianuarie. Dacă scoţienii vor triumfa, fiul lui Gică Hagi va aduce un nou trofeu european în familie.
17.05.2022 | 12:00
Inca un trofeu european pentru familia Hagi Ianis rateaza finala dar poate primi medalie cu Rangers Regele a luat Cupa UEFA acum fix 22 de ani
Gică Hagi a câştigat acum 22 de ani Cupa UEFA cu Galatasaray, acum Ianis Hagi poate aduce un nou trofeu european cu Rangers
ADVERTISEMENT

Eintracht Frankfurt şi Rangers se vor duela miercuri, de la ora 22:00, în finala Europa League de pe “Ramon Sanchez Pizjuan”, însă Ianis Hagi nu va putea să fie pe teren în cel mai aşteptat meci al anului pentru scoţieni. Marea partidă se va juca la o zi distanţă de la împlinirea a 22 de ani de la succesul lui Gică Hagi cu Galatasaray.

Gică Hagi are două trofee europene în palmares şi a ieşit în evidenţă în ambele finale

La 22 de ani, Gică Hagi ajungea la Steaua, de la Sportul Studenţesc, pentru finala Supercupei Europei. “Regele” ar fi trebuit să joace doar meciul cu Dinamo Kiev pentru “militari”, însă până la urmă a rămas în Ghencea.

ADVERTISEMENT

Pe 24 februarie 1987, la 19 zile după ce împlinise 22 de ani, Gică Hagi a intrat pe teren din primul minut în Steaua Bucureşti – Dinamo Kiev. Aproape de finalul primei reprize a meciului, noul jucător al steliştilor a ieşit în evidenţă. În minutul 44, de la aproape 25 de metri, l-a executat pe Viktor Chanov din lovitură liberă, după ce mingea a fost deviată de zid, iar trofeul poposea în vitrina echipei din Ghencea.

Eliminat în finala Cupei UEFA din 2000

13 ani mai târziu, Gică Hagi s-a întors într-o finală europeană, de această dată în Cupa UEFA, cu Galatasaray. Şi nu era singur, îl avea alături pe Gică Popescu. Ultimul act cu Arsenal, de pe 17 mai 2000, a fost plin cu ocazii în cele 90 de minute, dar scorul a rămas alb.

ADVERTISEMENT

Finala Cupei UEFA din 2000 a beneficiat de două reprize de prelungiri, iat Gică Hagi a fost din nou actor principal, dar într-un rol negativ. În minutul 94, la un duel cu Tony Adams, fundaşul englez a încercat să-l lovească cu cotul, iar vedeta turcilor a ripostat şi i-a dat un pumn în spate.

Antonio López Nieto, arbitrul finalei, i-a arătat direct cartonaşul roşu lui Hagi, în timp ce fotbalistul lui Arsenal a scăpat doar cu un galben. Până la urmă, Galatasaray a rezistat în zece oameni şi a câştigat trofeul după loviturile de departajare, unde Gică Popescu a transformat ultimul penalty.

ADVERTISEMENT

Scoţienii au tot sperat într-o recuperare miraculoasă a lui Ianis Hagi

Ianis Hagi s-a accidentat pe 21 ianuarie, în Rangers – Stirling Albion 4-0, din Cupa Scoţiei. Internaţionalul român s-a operat imediat la ligamente, iar medicii anunţau că va lipsi cel puţin şase luni. Cu toate acestea, scoţienii au tot sperat că acesta va fi apt.

În ultimele zile, presa din Scoţia a susţinut că Rangers şi Ianis Hagi au oferit mai multe indicii care ar anunţa prezenţa fotbalistului de 23 de ani în finala Europa League. Jucătorul a participat la şedinţa foto pentru echipamentul care va fi folosit în meciul cu Eintracht Frankfurt, iar în weekend a postat un clip video, dintr-o serie care va oferi episoade din etapele de recuperare, cu titlul “The Comeback” (n.r. Întoarcerea)

ADVERTISEMENT

Cea mai probabilă variantă ar fi ca Ianis Hagi să facă parte din lotul pentru finala Europa League, însă fără să joace în meciul de miercuri. Astfel, fotbalistul român ar primi medalie, dacă Rangers va câştiga trofeul, la ceremonia de premiere de pe stadion.

În actualul sezon, Ianis Hagi a jucat 27 de meciuri pentru Rangers, reuşind să marcheze 4 goluri şi să ofere 4 pase decisive. În Europa League, internaţionalul român a bifat 5 prezenţe în faza grupelor, cu 1 gol înscris în remiza cu Brodby, scor 1-1.

ADVERTISEMENT