News

Incendii puternice în Iași și Buzău. Ard un restaurant și un depozit de materiale. Avertizare Ro-Alert

19.01.2021 | 13:31
Incendii puternice in Iasi si Buzau Ard un restaurant si un depozit de materiale Avertizare RoAlert
ADVERTISEMENT

Zi de marți încărcată pentru pompierii din două orașe importante ale României. Forțele din cadrul ISU au intervenit la două incendii puternice produse în Iași și Buzău, la un restaurant și un depozit de materiale reciclabile.

În Copou a ars cortul unui restaurant cunoscut, însă, din fericire, echipele de salvare au intervenit la timp și au reușit să controleze flăcările.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește incendiul din Buzău, acesta s-a produs la un depozit de materiale reciclabile. În acest caz a fost emisă o avertizare Ro-Alert, din cauza fumului dens.

Incendii puternice în Iași și Buzău la un restaurant și un depozit de materiale

În prima parte a zilei de marți, 19 ianuarie, s-a produs un incendiu puternic în Iaşi. Potrivit celor de la BZI, flăcările au izbucnit la Hotelul Castel din zona Breazu a Iaşului.

ADVERTISEMENT

La fața locului au ajuns de urgență mai multe echipaje de pompierii și un echipaj medical. Imediat, un nor uriaș de fum s-a ridicat deasupra orașului.

Sursa citată notează că în urma incendiului s-a produs și o explozie, mai mulți ieșeni menționând că au auzit o bubuitură în Copou.

ADVERTISEMENT

ISU a deplasat la locul intervenției 4 autospeciale de stingere, o cisternă cu apa, un echipaj de prim ajutor cu un efectiv de 20 cadre militare. Nu au fost înregistrate victime și nu există pericol de propagare la vecinătăți.

Fum imens peste orașul Buzău. Comunicat ANM

Tot în cursul acestei zile, un incendiu major a izbucnit la un depozit de materiale reciclabile din Buzău, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, potrivit BiziDay.

ADVERTISEMENT

Focul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 500 mp, însă există posibilitatea de propagare la o hală învecinată, conform pompierilor. Până la acest moment, nu s-au anunțat victime.

Pompierii au intervenit cu 8 mașini de stingere și 1 autoscară și, având în vedere degajările mari de fum, a fost transmis un mesaj Ro-Alert cetățenilor din zonă.

Incendiu Buzău, avertizare RO-Alert. Sursa foto: biziday.ro

ANM a emis un comunicat în care anunță că norul gros de fum negru degajat de incendiul de la Buzău se îndreaptă către nord-est

”Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie privind evoluția norului de fum din zona municipiului Buzău se apreciază că în cursul acestei zile vântul va sufla slab și moderat, cu scurte intensificări (30- 40 km/h) și se va realiza predominant dinspre sud-vest către nord-est, astfel că norul de fum se va deplasa treptat către nord-est. În intervalul menționat, în zona de interes cerul va fi variabil și nu se vor semnala precipitații”, potrivit unui comunicat ANM.

ADVERTISEMENT
Tags: