News

Video. Cinci morți și 35 de răniți în Argentina. Un bloc de 14 etaje a luat foc în Buenos Aires

Cinci persoane, printre care trei copii, au murit în Buenos Aires, Argentina. Blocul de 14 etaje unde locuiau oamenii a luat foc, , însă nu se cunosc cauzele care au dus la această tragedie.
23.06.2022 | 23:29
Video Cinci morti si 35 de raniti in Argentina Un bloc de 14 etaje a luat foc in Buenos Aires
Incendiu în Argentina, soldat cu 5 morți și 35 de răniți. Foto: Kuwaittimes.com
ADVERTISEMENT

Pe lângă lista deceselor, salvatorii au recuperat 35 de persoane rănite în incendiu. Cele 35 de persoane au fost spitalizate din cauza intoxicației cu fum.

Incendiu cu 35 de răniți și 5 morți în Argentina

Potrivit Lapresalatina, originea incendiului nu a fost stabilită momentan, însă se știe că a incendiul a izbucnit la ora locală 6:00 (12:00 ora României), într-un apartament de la etajul șapte al blocului de 14 etaje din cartierul central Recoleta.

ADVERTISEMENT

Potrivit AFP, flăcările s-au extins rapid la etajul superior al clădirii, astfel că 35 de persoane au avut nevoie de evacuare către diverse spitale din Buenos Aires. Pompierii au anunțat că două femei și trei copii au fost salvați „în stare de inconștiență, dar în viață, însă au murit în timpul transferului la spital”. Una dintre victime a murit din cauza arsurilor, au mai anunțat pompierii.

La fața locului au ajuns șase mașini ale pompierilor și 22 de ambulanțe, potrivit autorităților.

ADVERTISEMENT

Directorul serviciului de urgență SAME, Alberto Crescenti, a anunțat că în rândul victimelor se află un bârbat de 52 de ani care a necesitat asistență respiratorie, fiind în stare gravă.

Persoanele decedate aparțineau toate aceleiași familii de origine evreiască, potrivit unor surse din cardul Asociației Mutuale Israelite din Argentina (AMIA), care pe rețelele de socializare și-a exprimat condoleanțele.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al președintelui Gabriela Cerruti, a transmis ”durerea Guvernului pentru incendiu”, adăugând că administrația a transmis „condoleanțe familiilor victimelor” și a spus că va „coopera” cu autoritățile de la Buenos Aires. ”Vom ajuta familiile să treacă peste această situație tragică”, a transmis Cerruti.

Anterior, primarul din Buenos Aires, Horacio Rodriguez Larreta, se deplasase la locul incendiului pentru a transmite condoleanțe familiilor și pentru a mulțumi pompierilor și medicilor care au oferit asistență la fața locului.

ADVERTISEMENT

Lucrăm în coordonare cu comunitatea evreiască din orașul Buenos Aires, care a fost aici încă din primele momente”, a adăugat Rodriguez Larreta.

Aproximativ 180.500 de evrei trăiesc în Argentina, majoritatea în Buenos Aires, Córdoba și Rosario. Populația evreiască din Argentina este cea mai mare din America Latină și a treia ca mărime din America (după cea din Statele Unite și Canada).

ADVERTISEMENT