News

Incendiu devastator într-un club de noapte din Istanbul. Numărul persoanelor decedate a urcat la 27. Update

Un incendiu devastator a pus în alertă pompierii din Istanbul, Turcia. Ministrul de interne Ali Yerlikaya a transmis deja condoleanțe familiilor victimelor.
02.04.2024 | 16:52
Incendiu devastator intrun club de noapte din Istanbul Numarul persoanelor decedate a urcat la 27 Update
Incendiu devastator într-un club de noapte din Istanbul. Cel puțin 15 persoane au murit și 15 au fost rănite. Foto: Anadolu Agency
ADVERTISEMENT
02-04-2024
13:54

Bilanțul morților a urcat la cel puțin 27 de persoane în urma exploziei

Ultimul bilanț prezentat de autoritățile din Istanbul arată că cel puțin 27 de persoane au murit într-o explozie urmată de un incendiu în clubul de noapte din Istanbul. Conform CNN, incendiul s-a produs în partea ”europeană” a capitalei Istanbul.

Incendiul a început în timpul lucrărilor de renovare a unul club de noapte care s-ar afla în subteran, conform agenției de știri de stat Anadolu. Este de așteptat ca numărul victimelor să crească în următoarele ore, mai ales că mulți dintre răniți sunt în stare gravă.

Potrivit presei din Turcia, zeci de pompieri au fost trimiși la fața locului, acolo unde flăcările au cuprins un club de noapte din cartierul Gayrettepe din Istanbul. Momentan autoritățile locale vorbesc despre cel puțin șapte morți și 11 răniți, dintre care 9 persoane în stare foarte gravă.

Cel puțin 7 persoane au murit și 11 au fost rănite în Istanbul

Clubul de noapte care a luat foc este situat la primul etaj al unei clădiri 16 etaje din Yildiz Posta Caddesi, cartierul Gayrettepe, districtul Beșiktaș din Istanbul. Potrivit rapoartelor preliminare, cel puțin 7 persoane au murit, iar 9 au fost rănite în incident, însă numărul victimelor ar putea fi mult mai mare.

ADVERTISEMENT

Conform yenimesaj.com.tr, numărul victimelor ar fi de fapt de 12 morți și 11 răniți. Momentan nu se cunoaște cauza incendiului, iar pompierii au transmis că acest club de noapte era în renovare. Pe de altă parte, Poliția din Istanbul a transmis deja că în acest caz a fost deschisă o anchetă.

O altă evaluare la fața locului arată că cel puțin 15 oameni au murit și alți 15 au fost răniți, majoritatea fiind în stare gravă la spital. Clubul are ca a ars se numea Masquerade și anumite surse vorbesc despre o explozie puternică înainte ca flăcările să cuprindă zona.

ADVERTISEMENT

Un club de noapte din Istanbul a luat foc, peste 15 persoane au murit

La faţa locului s-au deplasat numeroşi pompieri şi echipaje medicale. Incendiul, a cărui cauză încă nu a fost stabilită, a fost stins în urma intervenţiei pompierilor, conform primelor constatări. Răniții au fost transportați la spitale”, au transmis reprezentanții pompierilor.

Între timp, ministrul de interne Ali Yerlikaya a transmis un mesaj de condoleanțe pe pagina personală de X. ”A fost declanșată o anchetă cu privire la incendiul care a avut loc la Beşiktaş Gayrettepe, Istanbul.

ADVERTISEMENT

Dumnezeu să aibă milă de cei care și-au pierdut viața. Doresc o recuperare grabnică răniților. Vom continua să împărtășim publicului alte informații când vom avea”, a scris ministrul de interne.

De asemenea, guvernatorul provinciei, Davut Gul, vorbește despre cel puțin 15 persoane decedate. ”Numărul persoanelor care și-au pierdut viața în incendiul din cartierul Gayrettepe este acum la 15 morți și opt persoane au fost rănite, șapte dintre ele grav”, a declarat biroul guvernatorului Davut Gul într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Cetățenii din Istanbul se cutremură și acum când își aduc aminte cum în urmă cu 12 ani un bloc de 42 de etaje era cuprins de flăcări. În mod incredibil nimeni nu a fost atunci rănit, în ciuda faptului că 42 de etaje au ars.

ADVERTISEMENT