News

Incendiu la un spital din Timișoara. Focul a început la demisol, de la un coș de gunoi

Un spital din Timișoara a fost la un pas de o tragedie, după izbucnirea unui incendiu la subsolul clădirii. Focul a pornit, de fapt, dintr-o zonă a spitalului rezervată personalului medical.
07.01.2022 | 15:41
Incendiu la un spital din Timisoara Focul a inceput la demisol de la un cos de gunoi
ADVERTISEMENT

Incendiile produse la mai multe spitale din țară, de la încputul pandemiei de coronavirus, au arătat cât de periculoase sunt unitățile medicale de la noi.

Pompierii de la ISU Timiș au fost chemați să intervină într-o situație care avea potențialul să evolueze într-o astfel de tragedie. Astfel, un apel la 112 a anunțat un potențial incendiu la un spital din municipiul Timișoara, raportează Antena 3.

ADVERTISEMENT

Persoana care a sunat la numărul unic de urgență a raportat faptul că simte un miros înecăcios pe holurile spitalului în care se afla.

Eforturi pentru a evita o tragedie

Date fiind incendiile din ultimii ani de la spitalele din România, dar și numărul de victime produse de aceste tragedii, pompierii din Timișoara au ales să nu riște și au trimis mai multe echipaje pentru a răspunde apelului.

ADVERTISEMENT

Pompierii au ajuns la locul incendiului, după cum arată primele informații, cu cinci autospeciale pregătite să stingă flăcările și cu două autoscări pentru evacuarea oamenilor aflați în clădire.

Acest număr ridicat de echipaje și de echipamente pe care ISU Timiș le-a trimis la fața locului este justificat atât de tragediile care au mai avut loc în spitalele din România, dar și de poziția centrală a unității medicale.

ADVERTISEMENT

Ajunși la fața locului, salvatorii au stabilit că fumul observat a fost produs de către un foc care a avut loc la demisolul spitalului, într-o cameră rezervată personalului medical.

Aparent, flăcările ar fi fost cauzate de către un coș de gunoi care a fost aprins. Pentru a se asigura că nu există alte focare, pompierii au decis să inspecteze întreaga clădire.

ADVERTISEMENT

Din fericire, nu au fost găsit alte zone în care să se fi extins flăcările, iar asta înseamnă că nu a fost necesară evacuarea personalului medical sau a pacienților din respectivul spital.

În acest moment, reprezentanții ISU Timiș desfășoară o anchetă pentru identificarea cauzelor care au dus la producerea acestui incendiu.

Momentan, pompierii speculează că flăcările ar fi pornit de la o țigară fumată în respectiva cameră de la demisol și care a fost aruncată la gunoi. Astfel, atunci când a intrat în contact cu deșeurile a început să ardă.

ADVERTISEMENT
Tags: