News

Incendiu masiv în Antalya. Case arse, cartiere întregi evacuate și peste 400 de pompieri care se luptă cu flăcările

Case arse, cartiere întregi evacuate și peste 400 de pompieri care se luptă cu flăcările în Antalya, Turcia.
28.07.2021 | 17:41
Incendiu masiv in Antalya Case arse cartiere intregi evacuate si peste 400 de pompieri care se lupta cu flacarile
ADVERTISEMENT

Focul a început în două locuri diferite. Este vorba despre Kavaklı și Manavgat. Din fericire, în ceea ce privește vâlvătaia din prima zonă, aceasta a fost stinsă.

Incendiu masiv în Antalya. Cartiere întregi au fost evacuate

Veștile nu sunt atât de bune în ceea ce privește regiunea Manavgat, din Antalya. Acolo au fost trimise 19 elicoptere cu apă, iar circa 450 de pompieri au fost mobilizați pentru a lupta cu flăcările.

ADVERTISEMENT

Pericolul este foarte mare, iar unele case deja au luat foc și au ars, iar oamenii au fost nevoiți să își părăsească locuințele. De asemenea, cinci cartiere au fost deja evacuate din calea pericolului, au mai anunțat autoritățile, conform insiderpaper.com.

De asemenea, la fața locului sunt peste 100 de mașini speciale pentru stingerea incendiilor, manevrate de pompieri. Focul nu este sub control, în ciuda eforturilor, au mai anunțat autoritățile locale.

ADVERTISEMENT

Pericol imens în Turcia. Incendiu, aproape de stație de carburant

De altfel, pericolul cauzat de acest incendiu puternic a fost imens, pentru că flăcările se îndreptau spre o stație de combustibil de pe autostrada Antalya-Alanya, dar forțele de intervenție au reușit să stingă flăcările care o amenințau.

Primarul Şükrü Sözen a declarat că multe case au ars din temelii, precum și unele spații de birouri. Zonele rezidențiale au fost și ele lovite de flăcări.

ADVERTISEMENT

„Este o priveliște deosebit de rea. Efectiv nici nu ne-am dat seama în ce situație suntem”, a declarat edilul pentru CNN Türk. El a mai spus și că zonele rezidențiale din apropierea centrului orașului Manavgat au fost evacuate.

 „Acesta este un incendiu fără precedent”, a spus guvernatorul districtului, Mustafa Yiit.

Regiunea Antalya este preferată de turiști, inclusiv de români. De altfel, un conațional aflat acolo a povestit ce se întmplă, de fapt. El  apovestit că electricitatea este întreruptă mereu și li s-a recomandat să stea înăuntru.

ADVERTISEMENT

„În Antalya, Manavgat este incendiu de vegetaţie. Am filmat din camera hotelului. Afară nu se poate respira! Ghidul local ne-a spus să rămânem în hotel. Marea majoritate a turiștilor sunt în hotel.

Elicopterele se îndreaptă spre locul în care a izbucnit incendiul. 15 elicopterele și alte câteva avioane survolează cerul. Noi suntem la 15 km de acel loc. Se tot întrerupe și curentul la câteva minute, iar 5 străzi din apropiere sunt evacuate.

Am înțeles că flăcările au ajuns aproape de benzinăriile autostrăzii Antalya Alanya”, a spus un român aflat în zonă, pentru Observator.

ADVERTISEMENT
Tags: