News

Incendiu puternic în Moscova. 10 răniți și 400 de persoane evacuate dintr-o clădire. Video

Un incendiu puternic a avut loc în noaptea de joi spre vineri într-o clădire din Capitala Rusiei, Moscova. Sute de persoane au fost evacuate, iar 10 au ajuns la spital cu răni.
09.02.2024 | 10:12
Incendiu puternic in Moscova 10 raniti si 400 de persoane evacuate dintro cladire Video
Incendiu uriaș într-o clădire rezidențială din Moscova. Mai multe persoane rănite și sute de evacuați. Sursa foto: X / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un incendiu puternic a izbucnit în Moscova, noaptea trecută. Focul, care a cuprins o clădire rezidențială, a lăsat în urmă 10 răniți. Alte câteva sute de persoane au fost evacuate.

Incendiu uriaș într-o clădire rezidențială din Moscova. Mai multe persoane rănite și sute de evacuați

Din informațiile presei ruse aflăm că acest incendiu devastator a izbucnit pe acoperișul unei clădiri rezidențiale din nordul Moscovei. ”Conform datelor preliminare, sunt peste 10 răniți în urma deflagrației”, spun serviciile de urgență ruse, citate de agenția TASS.

ADVERTISEMENT

Pe platforma de social media X, fostul Twitter, apar mai multe clipuri care arată amploare incendiului. Se observă în imagini o clădire mare al cărei acoperiș arde cu flăcări uriașe.

Incendiul s-a produs într-o clădire rezidențială de pe strada Cherniakhovskogo. Focul a izbucnit în noaptea de joi spre vineri. Inițial s-a manifestat pe o suprafață de 300 de metri pătrați, dar ulterior s-a extins la 4.000 de metri pătrați.

ADVERTISEMENT

Centrul de management al crizelor din Moscova a primit un mesaj despre un incendiu pe strada Cherniakhovskogo nr. 2, unde era un incendiu pe acoperişul unei clădiri rezidenţiale cu şase etaje, în apropierea staţiei de metrou Aeroport”, au raportat pe Telegram serviciile municipale ale Ministerului Situaţiilor de Urgenţă.

Aproximativ 400 de persoane au fost evacuate din clădire. Un elicopter medical a sosit la fața locului pentru a ajuta persoanele rănite. Din păcate, circa 10 oameni au fost răniți.

ADVERTISEMENT

TASS: Cel mai mare incendiu într-o clădire rezidențială din Capitala Rusiei, în istoria recentă

Agenția de presă rusă TASS a mai notat că incendiul de noaptea trecută a fost cel mai mare raportat într-o clădire rezidențială din Moscova din istoria recentă a Federației Ruse.

Vineri, serviciul de presă al Ministerului rus pentru Situații de Urgență a declarat că focul a fost stins. Salvatorii mai udă și demontează structurile. Două elicoptere ale Centrului de Aviație din Moscova au aruncat 50 de tone de apă. Aproximativ 175 de persoane și peste 50 de unități de autospeciale au continuat să intervină la fața locului.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește cauza incendiului, serviciile de urgență au în vedere un scurtcircuit la cablurile de la acoperiș. Alte versiuni, inclusiv incendierea de o mână criminală, este luată în calcul.

ADVERTISEMENT