News

Incendiu puternic în Pitești, la ieșirea spre A1. Au fost mobilizați pompieri din mai multe județe. S-a emis mesaj RO-Alert. Video

Un incendiu puternic a izbucnit joi seara în Pitești, la ieșirea spre A1. Pentru stingerea focului au fost mobilizați pompieri din mai multe județe. A fost emis și un mesaj RO-Alert.
09.06.2022 | 21:11
Incendiu puternic in Pitesti la iesirea spre A1 Au fost mobilizati pompieri din mai multe judete Sa emis mesaj ROAlert Video
Incendiu puternic la un centru industrial din Pitești. Sursa foto: colaj Fanatik / ISU
ADVERTISEMENT
10-06-2022
06:00

Pompierii se luptă de peste 13 ore cu flăcările

Pompierii încearcă de mai bine de 13 ore să stingă incendiul care a cuprins depozitul de substanțe periculoase din Pitești.

De remarcat că focul s-a extins între timp pe o suprafață de 5000 de metri pătrați. Echipele de intervenție locale au solicitat ajutorul colegilor din alte patru județe. 

Un incendiu puternic a izbucnit, joi seară, la o hală de lângă un cunoscut hipermarket din Pitești.

Incendiu puternic la un centru industrial din Pitești. Mai multe autospeciale de pompieri mobilizate

Dată fiind amploarea evenimentului, în zonă are loc o mobilizare uriașa a forțelor de intervenție de la ISU Argeș.

ADVERTISEMENT

La faţa locului au fost mobilizate 15 autospeciale de stingere cu apa și spumă, un echipaj CBRN (echipajul de intervenţie în cazul accidentelor chimice, biologice, radiologice sau nucleare) şi 2 ambulanțe SMURD de prim ajutor calificat.

De asemenea, la locul izbucnirii incendiului s-au alăturat şi pompieri din Dâmbovița, Olt și Giurgiu. Din fericire, nu s-au anunțat victime.

ADVERTISEMENT

Cei de la ISU Argeș mai spun că incendiul a izbucnit la o hală din zona platformei industriale a localității argeșene Bradu, pe BN 23. Mai mult containere în care se aflau diluanți au luat foc. Suprafața pe care sunt depozitate containerele este de aproximativ 5.000 metri pătrați.

”Pentru localizarea flăcărilor care se manifestă pe o suprafață de aproximativ 5000 mp, în sprijinul echipajelor argeșene au fost trimise în sprijin 3 mașini de stingere de la ISU Dâmbovița, 2 de la ISU Olt și 1 de la ISU Giurgiu”, anunță ISU într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

Un mesaj RO-Alert a fost emis către populație

La câteva minute după izbucnirea incendiului, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a emis un mesaj RO-Alert.

”INCENDIU major cu degajări mari de fum produs la un depozit de substanțe periculoase – zona drumul 23- Metro.

ADVERTISEMENT

Ocoliți/evitați zona. Lăsați libere căile de acces pentru forțele de intervenție. Luați măsuri de auto-protecție.

Închideți ușile și ferestrele, astupați gurile de aerisire și opriți funcționarea instalaților de ventilație sau climatizare”, se arată în mesajul transmis de IGSU.

ADVERTISEMENT
Tags: