News

Incendiu puternic la un bloc din Deva. 80 de persoane au fost evacuate cu ajutorul pompierilor

Un incendiu puternic a cuprins un bloc din Deva. O garsonieră a ars în întregime și 80 de persoane, alături de șase câini, au fost evacuate cu ajutorul pompierilor.
27.08.2022 | 12:23
Incendiu puternic la un bloc din Deva 80 de persoane au fost evacuate cu ajutorul pompierilor
Incendiu la Deva, 80 de oameni au fost evacuați. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Din fericire nu au existat victime, pentru că salvatorii au reușit să stingă incendiul în timp record. De asemenea, au fost salvați șase câini.

Incendiu la un bloc din Deva, 80 persoane evacuate

”În această dimineaţă, la numărul de urgenţă 112 a fost anunţat un incendiu care a izbucnit într-o garsonieră dintr-un bloc situat în cartierul Micro 15, din municipiul Deva.

ADVERTISEMENT

S-a acţionat de urgenţă pentru evacuarea persoanelor din imobil, concomitent cu acţiunea propriu-zisă de stingere a incendiului. Intervenţia promptă a militarilor a făcut ca incendiul să fie lichidat în scurt timp, fără să existe victime”, a transmis ISU Huneodara.

La fața locului, Detașamentul de Pompieri Deva a trimis două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, autospeciala de lucru la înălţime, o autospecială de primă intervenţie şi comandă şi un echipaj SMURD.

ADVERTISEMENT

Conform ziare.com unii dintre locuitori au reușit să se salveze singuri, însă majoritatea oamenilor au avut nevoie de ajutorul pompierilor pentru a fi evacuați. Potrivit autorităților, au fost afectate de incendiu două garsoniere.

De asemenea, pe lângă cei 80 de oameni salvați, au fost scoși din bloc șase câini aflați în diverse apartamente. Nu se cunosc prea multe detalii despre cauza declanșatoare a incendiului, însă potrivit reprezentanților ISU ar fi vorba de ”acțiunea iresponsabilă a unor persoane”.

ADVERTISEMENT

La începutul lunii august, un incendiu asemănător a izbucnit la un bloc de locuințe din București. Atunci a fost nevoie de evacuarea a zeci de oameni, trei dintre aceștia având nevoie de asistență medicală.

”În aceasta dimineața, ISUBIF a intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la acoperișul unui imobil P+3+M. La fața locului, echipajele de intervenție au constatat ca incendiul se manifesta, cu flacără violentă și degajări mari de fum, pe o suprafață de aproximativ 300-400 mp.

ADVERTISEMENT

Concomitent cu acțiunile de intervenție pentru stingerea incendiului s-a procedat la constituirea de echipe de căutare-salvare, care au evacuat 25 de persoane din imobilul afectat de incendiu”, transmitea ISU București-Ilfov.

ADVERTISEMENT
Tags: