Sport

Începe demolarea stadionului „Nicolae Dobrin”. Când va fi gata și care sunt costurile

Stadionul „Nicolae Dobrin” va intra în proces de demolare la mijlocul săptămânii viitoare. Care sunt costurile și durata de proiectare și execuție a noii arene.
14.09.2023 | 16:06
Începe demolarea stadionului „Nicolae Dobrin” din Pitești. Foto: fcarges.ro.
ADVERTISEMENT

Bătrânul stadion „Nicolae Dobrin” va intra în proces de demolare la mijlocul săptămânii viitoare. Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, dar și municipiul Pitești, prin bugetul local, vor pune umărul la construirea unei noi arene de categoria 4, conform standardelor UEFA.

Începe demolarea stadionului „Nicolae Dobrin”. Când va fi gata și care sunt costurile

Guvernul a aprobat la începutul anului construirea noului stadion „Nicolae Dobrin”, arenă pe care FC Argeș își dispută meciurile de pe teren propriu. „Vulturii” vor disputa meciul cu Unirea Dej de luni, din etapa a 6-a a Ligii 2 Casa Pariurilor la Mioveni.

ADVERTISEMENT

Noul stadion „Nicolae Dobrin” va avea o capacitate de 15.200 de locuri, iar durata de proiectare și execuție a noii arena este de 36 de luni, conform unui comunicat al Ministerului Dezvoltării.

Totodată, costurile totale estimate ale proiectului se vor ridica la 495 milioane de lei (100 de milioane de euro). Proiectul va fi finanțat de la bugetul de stat prin Ministerul Dezvoltării, dar și din bugetul local al municipiului Pitești.

ADVERTISEMENT

FC Argeș, ultima apariție pe vechiul stadion „Nicolae Dobrin”

Înainte ca utilajele de mari dimensiuni să-și facă apariția pe arenă, FC Argeș a organizat un turneu de minifotbal pe stadionul „Nicolae Dobrin”, care va avea loc duminică, 17 septembrie 2023, de la ora 18.30.

În cadrul turneului sunt invitați să participe piteștenii, suporterii alb-violeți, foștii mari fotbaliști, antrenori și conducători ai clubului, conform site-ului oficial al clubului. La scurt timp după încheierea competiției, un utilaj va sparge o bucată mare de beton din tribune, care va fi spart în mai multe bucăți extrem de mici.

ADVERTISEMENT

Aceste mici bucăți de beton vor fi repartizate drept suveniruri celor care au scris istorie de-a lungul timpului pe legendarul stadion de pe care Real Madrid, Valencia și AEK Atena au plecat învinse.

Stadionul „Nicolae Dobrin” a fost construit în 1964

Arena celor de la FC Argeș, echipă care a retrogradat în Liga 2 Casa Pariurilor la finalul sezonului trecut, a fost ridicat în 1964 și a purtat mai multe denumiri de-a lungul timpului. Inițial, stadionul s-a numit ”1 Mai”, după care Municipal, din 1990.

ADVERTISEMENT

Din 2002, arena „vulturilor” poartă numele fostului mare fotbalist al României Nicolae Dobrin. Noul stadion va fi clasificat de categoria I, conform prevederilor regulamentului Federației Române de Fotbal referitoare la criteriile de omologare.

Totodată, noul stadion al lui FC Argeș va fi construit pe un regim de înălțime care cuprinde subsol, parter și alte 3 etaje și va pune la dispoziție 457 de locuri de parcare.

Dotările noului stadion al celor de la FC Argeș:

  • zone pentru spectatori, jucători, delegații oficiale și reprezentanții mass-media
  • o sală multifuncțională, un centru pentru copii și juniori
  • spații de antrenament pentru sporturi conexe (lupte, box, judo, karate)
  • o sală de forță de minim 500 mp
  • zone pentru activități comerciale, de alimentație publică și recreere
  • spații urbane exterioare
  • adăpost pentru protecție civilă
  • două săli pentru saună
  • cabinet medical
  • cabinet antidoping

Termenul de demolare al stadionului este de 6 luni, conform anunțului făcut de Primăria Pitești. Terenul va fi pus ulterior la dispoziția Companiei Naționale de Investiții (CNI), care s-a angajat în construirea noii arene.

ADVERTISEMENT