News

Incident aviatic pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu Constanța. A fost activat planul de urgență

Un incident aviatic a fost raportat vineri, 15 septembrie, pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanța. Autoritățile au activat planul de urgență.
15.09.2023 | 13:59
Incident aviatic pe Aeroportul Mihail Kogalniceanu Constanta A fost activat planul de urgenta
Planul de urgență activat pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Probleme la aterizare pentru un avion. Sursa foto (ilustrativ): Facebook
ADVERTISEMENT

Au fost momente dificile, vineri, pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța. Un incident în care a fost implicată o aeronavă a dus la activarea planului de urgență.

Planul de urgență activat pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Probleme la aterizare pentru un avion

Înainte de orele prânzului, un avion aparținând Școlii Superioare de Aviație Civilă a aterizat forțat pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu din municipiul Constanța.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții aeroportului au anunțat că incidentul a avut loc la ora 10:58. Atunci, o aeronavă de tip TECNAM P2006T a avut probleme cu trenul de aterizare. Din această cauză a fost activat Planul de Urgență intern.

Din fericire, incidentul aviatic nu s-a soldat cu victime. În jurul orei 12.00, problemele au fost remediate complet și s-a revenit la starea inițială, pista fiind eliberată și operațională.

ADVERTISEMENT

”Astăzi, 15 septembrie, ora 10:58, ca urmare a aterizării unei aeronave de tip TECNAM P2006T pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa fără tren de aterizare, aeronavă aparţinând Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, au fost întreprinse activităţi specifice Planului de Urgenţă intern.

Nu au fost înregistrate victime. Aeronava executa manevre de tip zbor şcoală la aeroport”, au precizat reprezentanţii Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu, citați de Ziua de Constanța.

ADVERTISEMENT

Incident similar raportat pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu și în 2022

Un incident asemănător a fost raportat, pe același aeroport de la Constanța, și în 2022. Pe 17 iulie, un avion de mici dimensiuni a fost nevoit să aterizeze forțat, în jurul orei 7:40, pe pista Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu.

Incidentul din vara anului trecut s-a produs din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Atunci, vântul foarte puternic l-a forțat pe pilot să aterizeze în condiții de risc maxim.

ADVERTISEMENT

Erau rafale violente în momentul în care pilotul se pregătea să aterizeze. Date fiind aceste condiții meteo complicate, aparatul de zbor s-a înclinat, iar roata din față s-a rupt. Pilotul dorea să ajungă în Turcia și decolase de pe aerodromul de la Tuzla. Planul său prevedea o aterizare pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu.

ADVERTISEMENT