News

Incident grav în Sibiu. Un bărbat a fost atacat de urs. A fost rănit la ambele picioare

Alertă în județul Sibiu. Un bărbat a fost atacat de urs. Echipajele SMURD au intervenit la fața locului, dat fiind faptul că acesta are răni la ambele picioare.
07.10.2022 | 16:52
Incident grav in Sibiu Un barbat a fost atacat de urs A fost ranit la ambele picioare
Bărbat din Sibiu, atacat și rănit de urs. S-a emis mesaj Ro-Alert în zona incidentului. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un nou atac al unui urs a avut loc în zona Transilvaniei. Incidentul de vineri a fost raportat în județul Sibiu.

Bărbat din Sibiu, atacat și rănit de urs. S-a emis mesaj Ro-Alert în zona incidentului

Un bărbat a fost atacat de o fiară sălbatică în localitatea Porumbacu de Sus. Evenimentul a avut loc la orele după- amiezii.

ADVERTISEMENT

La fața locului au fost trimise două echipaje SMURD. Medicii sosiți la fața locului i-au acordat îngrijiri medicale bărbatului.

Acesta are plăgi mușcate la nivelul ambelor picioarele. Conform Sibiu100.ro, victima, în vârstă de 46 de ani, a fost transportată la Unitatea de Primire Urgențe Sibiu, fiind conștientă.

ADVERTISEMENT

În momentul atacului, bărbatul se afla la o stână de pe raza localității Porumbacu de Sus, aproape de o zonă împădurită.

În zonă a fost transmis și un mesaj Ro-Alert: ”A fost semnalată prezența unui URS în localitatea Porumbacu de Sus!

ADVERTISEMENT

Evitați zona, rămâneți în locuințe! Păstrați distanța față de animal și nu încercați să vă fotografiați cu acesta sau să îl hrăniți. Fără să vă expuneți pericolului, protejați animalele din gospodărie – ISU SB”.

Incident similar, raportat recent și în Argeș

Cu mai puțin de o lună în urmă, un caz similar a fost raportat și în județul Argeș. Un bărbat din Curtea de Argeş a fost atacat de un urs în plină zi, în zona străzii Valea Sasului, de la marginea oraşului.

ADVERTISEMENT

Acesta a suferit leziuni la cap, la torace şi la un picior. Un echipaj SMURD i-a acordat primul ajutor şi l-a transportat la Spitalul din Curtea de Argeş. Și atunci, localnicii au primit în o avertizare Ro-Alert.

Bărbatul atacat de urs e un cioban, în vârstă de 46 de ani, care se afla în zonă cu oile sale, a comunicat ulterior ISU Argeş.

Rănitul e într-o stare de sănătate bună, viaţa sa nu este, în acest moment, în pericol”, au precizat surse spitaliceşti, la acea dată, pentru ArgeșOnline.

ADVERTISEMENT