News

Incident grav în Tulcea. Mai multe case, distruse de un incendiu. Focul a fost pus intenționat. Video

Mai multe case din Babadag, județul Tulcea, au fost distruse de un incendiu puternic. ISU anunță că, cel mai probabil, focul a fost pus intenționat.
20.09.2022 | 09:43
Incident grav in Tulcea Mai multe case distruse de un incendiu Focul a fost pus intentionat Video
Mai multe locuințe din Tulcea, distruse de un incendiu. Sursa foto: ISU Tulcea / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Incident extrem de grav produs în noaptea de luni spre marți în județul Tulcea. Mai multe locuințe au fost distruse de un incendiu pus de o mână criminală.

Mai multe locuințe din Tulcea, distruse de un incendiu. Focul din Babadag ar fi fost pus intenționat

Din primele informații, pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Tulcea au fost alertați prin apel la numărul unic de urgență 112, în jurul orei 03.40. Aceștia erau anunțați că în orașul Babadag a izbucnit un incendiu la două locuințe.

ADVERTISEMENT

Imediat după alertă, 10 angajați ai Stației de Pompieri Babadag au ajuns la fața locului cu două autospeciale de stingere.

Ajunși la fața locului, aceștia au constatat că incendiul apucase să se extindă. Flăcările se manifestau la 4 locuințe.

ADVERTISEMENT

Dată fiind situația extrem de critică, Detașamentul de Pompieri Tulcea a trimis în sprijin un echipaj format din 4 subofițeri cu o autospecială de stingere de capacitate mare.

Intervenția angajaților ISU a fost una dificilă. Exista un risc mare de propagare a focului deoarece casele din acea zonă a orașului sunt foarte apropiate. Pompierilor le-a fost dificil să localizeze și să oprească la timp extinderea flăcărilor.

ADVERTISEMENT


După mai multe ore de luptă cu flăcările, pompierii au limitat extinderea incendiului la locuințele învecinate. S-a reușit ca flăcările de la a patra locuință să fie lichidate. Ulterior, incendiul a fost localizat.

În jurul orei 7.30, incendiul a fost stins în totalitate. ISU Tulcea anunță că, cel mai probabil, focul la aceste case a fost pus intenționat.

ADVERTISEMENT

Nu au existat victime. Pagubele materiale sunt însemnate

Din informațiile presei locale, în cursul nopții, focul se manifesta violent la acoperișul a două case. Oamenii aflați în interior nu au apucat decât să își ia câteva haine cu ei. Restul lucrurilor au fost distruse de flăcări, scrie Focuspress.

Bilanțul incendiului din Babadag este unul crunt: două locuințe au fost distruse de flăcări, o a treia a fost afectată parțial, iar la a patra casă a ars doar o mică suprafață din acoperiș.

ADVERTISEMENT
Tags: