Sport

Incidente incredibile la Praga! Kamara a fost victima rasismului din partea copiilor. UEFA a deschis o anchetă

Incidentele incredibile de la Praga, când Glen Kamara a fost victima rasismului din partea copiilor, vor fi anchetate de UEFA.
05.10.2021 | 20:40
Incidente incredibile la Praga Kamara a fost victima rasismului din partea copiilor UEFA a deschis o ancheta
ADVERTISEMENT
05-10-2021
17:42

UEFA anchetează scandalul rasist de la Sparta Praga - Rangers

Scandalul de la Sparta Praga – Rangers 1-0 nu a rămas fără urmări. UEFA a pornit o anchetă în privinţa scandărilor rasiste îndreptate de cei 10.000 de copii din tribune spre Glen Kamara. Rezultatul final al anchetei va fi făcut public până la startul meciurilor din etapa a 3-a din grupele Europa League.

În mod normal, confruntarea trebuia să se joace cu tribunele goale, dar forul continental a acceptat ca la meci să asiste 10.000 de şcolari. Teoretic, nu ar fi trebuit să fie probleme, dar atitudinea micilor spectator l-a dezamăgit pe managerul echipei oaspete, Steven Gerrard.

Concret, Glen Kamara, fotbalistul echipei oaspete, a fost huiduit aproape la fiecare atingere a mingii, iar în minutul 74 a cedat nervos și a primit al doilea cartonaș galben, fiind eliminat.

ADVERTISEMENT

Kamara a fost victima rasismului din partea copiilor

Ca să fiu sincer, în timpul jocului nu am ştiut ce se întâmplă, eram concentrat asupra meciului şi a schimbărilor pe care încercam să le fac. Dacă acestea au fost faptele şi este adevărat, atunci sunt extrem de dezamăgit, dar nu surprins.

Avem nevoie de confirmare, să ştim dacă este adevărat sau nu, înainte să comentăm. Dacă este așa și Glen a fost vizat, este extrem de dezamăgitor pentru că au fost mulţi copii pe stadion şi au fost incidente similare şi în trecut.

ADVERTISEMENT

Trebuie să se facă mai multe. Nu doar eu, ci toată lumea cere pedepse mai mari, extreme, în ce priveşte rasismul. Trebuie eradicat. Până când autorităţile nu vor trata problema mai serios, vom mai întâlni astfel de situaţii”, a declarat Gerrard, citat de dailymail.co.uk.

Și Aamer Anwar, avocatul lui Glen Kamara, a avut o reacţie dură. „Celor de la Sparta ar trebui să le fie ruşine. În ciuda faptului că fanii lor au fost interzişi, nu a fost nicio diferenţă după ce stadionul lor a fost umplut cu 10.000 de şcolari.

ADVERTISEMENT

O proporţie imensă a copiilor prezenţi a huiduit orice atingere a mingii a lui Glen şi a celorlalţi jucători de culoare a lui Rangers. S-a dovedit din nou că Praga are probleme serioase cu rasismul.

Ca de obicei, UEFA nu vede nimic. Niciun jucător nu ar trebui să se confrunte cu aşa ceva când este pe teren şi într-o cupă europeană”, a declarat Anwar.

ADVERTISEMENT

Precedentul de acum cinci luni

Nu este prima data când fotbalistul finlandez de culoare este victima rasismului pe un teren de fotbal. Culmea este că el s-a mai confruntat cu astfel de comportamente anul acesta, după un meci cu cealaltă echipă din oraş.

În martie, după meciul Rangers – Slavia Praga 0-2, în manșa a doua din optimile Europa League, UEFA l-a suspendat 10 meciuri pe fundașul central al Slaviei, Ondrej Kudela, găsit vinovat de comportament rasist la adresa lui Glen Kamara. Și finlandezul a fost suspendat, o etapă, deoarece l-a lovit pe Kudela pe tunelul de acces spre vestiare.

Meciul de joi a fost câștigat de Sparta cu 1-0, golul find marcat de Hancko în minutul 29. La gazde, portarul Niță a fost integralist, iar la oaspeți Ianis Hagi a fost trimis în teren în minutul 38, în locul lui Bakuna.

Pentru evoluția sa, Ianis Hagi a primit nota 5 din partea publicaţiei The Glasgow Times. „A fost la fel de periculos ca de obicei. Trebuie să fie dezamăgit că a fost lăsat în afara formației de start. L-a lansat pe Roofe cu o pasă minunată în adâncime, dar atacantul nu a fost pe aceeași lungime de undă cu Hagi”, au notat scoțienii.

După meciul de joi, Sparta Praga este pe locul 2 în Grupa A, cu 4 puncte, în timp ce Glasgow Rangers închide clasamentul, fără niciun punct. Lider este echipa franecză Lyon (6p), iar pe 3 se situează Brondby (1p).

ADVERTISEMENT