Life

“Influencerul” român pe care îl recomandă Mircea Badea: “Inclusiv pe depresie”

Mircea Badea a făcut o recomandare în stilul său caracteristic. Care este, în concepția lui, cel mai bun influencer ”pe depresie”
14.02.2024 | 18:43
Influencerul roman pe care il recomanda Mircea Badea Inclusiv pe depresie
Mircea Badea l-a numit pe Ion Minulescu cel mai influencer pe depresie. Sursa foto: Instagram, Canva
ADVERTISEMENT

Mircea Badea este unul dintre cei mai vocali jurnaliști de la noi din țară. De-a lungul timpului, acesta a abordat fel de fel de subiecte de interes public și nu s-a ferit să pună punctul pe i. De data asta, în atenția lui au intrat influencerii care stăpânesc toate subiectele.

Trendul infleuncerilor care tratează depresia, un adevărat pericol în online

Mircea Badea este unul dintre jurnaliștii care, uneori, poate fi dureros de sincer. De când este prezent pe micile ecrane, acesta a decis să spună lucrurilor pe nume, chiar dacă asta poate fi deranjant pentru unii.

ADVERTISEMENT

De data asta, jurnalistul și-a îndreptat atenția asupra influencerilor. Aceștia reprezintă o categorie care este din ce în ce mai vocală în spațiul online. Deși nu este fanul lor, acesta a analizat cu atenție metodele pe care influencerii le folosesc pentru a-și convinge fanii de anumite lucruri.

Lui Mircea Badea i se pare de-a dreptul ireal faptul că din ce în ce mai multe persoane din online s-au specializat psihologie și dau sfaturi de viață. Aproape că nu mai este influencer care să nu-i ghideze, măcar o dată, pe urmăritori să depășească depresia.

ADVERTISEMENT

Jurnalistului nu îi vine să creadă faptul că oamenii cred spusele influencerilor care nu au nicio pregătire în acest domeniu. Trendul celor care dau sfaturi și care le prezintă tuturor cât de roz este viața a luat amploare. Nu doar în România, ci și în străinătate.

Ion Minulescu este cel mai bun influencer ”pe depresie”

Mircea Badea consideră că acest val de influenceri care susțin că au reușit să înțeleagă viața este periculos. Potrivit lor, dacă urmezi pașii pe care ți-i recomandă, viața ta se va schimba într-o secundă.

ADVERTISEMENT

În online, au început să apară din ce în ce mai multe astfel de mesaje. Zeci de așa zise persoane specializate stau la dispoziția celor care au probleme. Depresia și anxietatea sunt afecțiuni reale care nu se pot trata la un singur click distanță.

”Este un trend acum și în străinătate, dar și în România… cu niște influcenceri sau ce sunt… care te învață fel de fel de lucruri. Te învață să depășești depresia, să nu mai fii nefericit, să nu-ți mai plângi de milă. Te învață cum să… orice… în zece pași.”, a spus Mircea Badea, potrivit dcnews.ro.

ADVERTISEMENT

Jurnalistul a mai punctat și faptul că, dacă cineva va asculta cu atenție mesajele acestor infleunceri, va observa că sunt cele mai mari aberații. Niciunul dintre influenceri nu are pregătirea necesară pentru a-i învăța pe alții să descopere echilibrul pe toate planurile.

Mai în glumă, mai în serios, Mircea Badea le-a recomandat tuturor o persoană care îi poate scoate din depresie. Deși mulți se așteptau să fie vorba despre o persoană activă în mediul online, jurnalistul a abordat un alt domeniu.

În stilul său caracteristic presărat cu umor, Mircea Badea l-a numit pe Ion Minulescu drept cel mai bun ”influencer pe depresie”. Cei care vor să se convingă că acesta are dreptate, pot citi poezia ”De vorbă cu diavolul”.

ADVERTISEMENT
Tags: