În acest sezon, preparatele de porc sunt nelipsite de pe masa românilor. Fie că vorbim despre sarmale, friptură sau cârnații tradiționale, fiecare are un gust aparte. Însă, uite ce nu trebuie să pui niciodată în cârnați dacă vrei să fie delicioși și să nu le strigi gustul.
În zonele rurale, aceasta este una dintre cele mai aglomerate perioade, mai ales pentru fermierii care au crescut porci. Mii de familii sacrifică astfel de animale în aceste zile și nu pierd timpul deloc în prepararea cârnaților și a caltaboșilor.
Cârnații sunt unele dintre cei mai consumate preparate pe bază de carne de porc. Însă, pentru ca aceștia să aibă același gust delicios la mult timp după Crăciun, un singur ingredient face diferența.
Greșeala majoră pe care o fac majoritatea celor care prepară cârnații de porc acasă este dată de rețeta folosită. În general, aceasta se adaptează după gust, dar ingredientele folosite trebuie să fie unele atent alese.
De exemplu, cei mai buni cârnați sunt cei la a căror umplutură se folosește pulpă și fleică de porc, ambele în cantități egale. Specialiștii în bucătărie spun că niciodată nu trebuie pusă grăsime în compoziția pentru cârnați.
Deși multă lume preferă să mănânce mai gras, grăsimea în interiorul cârnaților de porc este cea care dă gustul de rânced, potrivit ego.ro.
De asemenea, foarte important pentru gustul cârnaților de porc este și modul de preparare al compoziției. De obicei, se recomandă ca înainte de a fi folosită, carnea tocată să stea la frigider, cel puțin 2-3 ore.
Compoziția rezultată din amestecul de fleică și pulpă se condimentează după gust, însă nu exagerat. Cele mai recomandate sunt sare, piper, boia și usturoi.
Foarte important este ca aceste ingrediente să nu fie niciodată adăugate în același timp. Se recomandă a fi adăugate treptat, pentru un plus de savoare și aromă.
Un alt ingredient care dă un gust desăvârșit cârnaților de porc este vinul. Deși multă lume se ferește să îl adauge în compoziție, vinul face carnea mult mai fragedă și mai gustoasă.