Life

Ingredientul pe care trebuie să-l pui în aluatul de negresă. Îi va da un gust senzațional

Negresa este un desert iubit și de cei mari, dar și de cei mici. Astăzi vă arătăm ce ingredient trebuie să puneți în aluatul de negresă, pentru un gust mai delicios.
12.01.2024 | 07:46
Ingredientul pe care trebuie sal pui in aluatul de negresa Ii va da un gust senzational
Negresa este unul dintre cel mai des preparate deserturi de către toate gospodinele/ sursa foto: youtube Alina in the Kitchen
ADVERTISEMENT

Pentru a prepara negresă nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente. Este desertul ideal pentru toată lumea, mai ales că este gata într-un timp record și nu e deloc dificild de gătit. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați un ingredient mai special în aluat, pentru o aromă mai delicioasă.

Ce să pui în aluatul de negresă pentru un gust senzațional

Negresa este unul dintre cel mai des preparate deserturi de către toate gospodinele. Nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente și se prepară destul de rapid. Dacă doriți să o preparați  la fel cum o făceau bunicile în trecut, este suficient să adăugați în aluatul ei un produs mai special. Cu siguranță, familia şi prietenii vor fi mulțumiți de rezultatul final. Iată cum se procedează!

ADVERTISEMENT

Pentru a-i da prăjiturii un gust aparte, este suficient să adăugați în aluatul negresei un singur ingredient. Este vorba despre 1-2 linguri de nuci măcinate, pe care trebuie să le puneți în blatul ei. Important este ca nucile să nu fie tăiate, așa că le puteți zdrobi cu sucitorul pentru a le mărunți. În acest mod, negresa va căpăta o aromă mai deosebită și se va topi în gură. Și invitații vor fi impresionați de gustul negresei!

Rețetă simplă negresă

Ingrediente:

  • 4 ouă;
  • 200 grame unt;
  • 1 linguriță cu vârf praf de copt;
  • 1 praf de sare;
  • 150 grame nucă măcinată;
  • 200 grame făină.
  • 100 mililitri lapte;
  • 300 grame zahăr;
  • 50 grame cacao;
  • 1 linguriță esență de rom.
ADVERTISEMENT

Mod de preparare:

Prima dată se amestecă ouăle într-un vas de bucătărie, peste care se adaugă sarea și zahărul tos. Apoi, se amestecă ingredientele cu mixerul, până când zahărul s-a dizolvat complet și se obține o spumă cremoasă. Se adaugă și untul moale și se amestecă iar.

Apoi se adaugă romul și laptele și se mai mixează puțin. Cacao, praful de copt și făina se pun la final, amestecându-se până la obținerea unei compoziții omogene. Aluatul se pune într-o formă de copt și se nivelează compoziția.

ADVERTISEMENT

Prăjitura se dă la cuptor pentru 30 minute, la o temperatură de 200 grade Celsius. Separat, se pregătește glazura din 50 grame ciocolată neagră și 50 grame smântână pentru frișcă.

Se pun toate ingredientele într-un bol și se încălzesc la microunde până se topesc. Apoi se amestecă bine ingredientele, se toarnă glazura peste negresă, într-un strat uniform. Desertul se poate consuma și fără glazură. Se lasă la rece pentru ca ciocolata să se întărească!

ADVERTISEMENT