Life

Ingredientul secret care schimbă gustul cartofilor prăjiți. Trucul neobișnuit folosit de un celebru bucătar

Cartofii prăjiți sunt unul dintre cele mai îndrăgite preparate. Nu doar că se prepară în câteva minute, dar sunt și delicioși și sățioși.
11.12.2022 | 16:59
Ingredientul secret care schimba gustul cartofilor prajiti Trucul neobisnuit folosit de un celebru bucatar
Ingredientul secret care schimbă gustul cartofilor prăjiți complet. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Chiar dacă meniul de Crăciun este unul cât se poate de bogat, asta nu înseamnă că faimoșii cartofi prăjiți vor lipsi de pe masă.

Ingredientul secret pentru cartofii prăjiți

În general, fiecare persoană are propriile trucuri și tehnici de preparare a cartofilor prăjiți, de la utilizarea unui anumit tip de grăsime până la adăugarea anumitor ingrediente.

ADVERTISEMENT

Câștigătorul Great British Menu și proprietarul restaurantului Benedicts din Norwich, Richard Bainbridge, însă are un alt ingredient secret.

Când îl folosește, cartofii prăjiți au un alt gust și de asemenea și o altă textură, povestește el.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu acordat pentru The Mirror, bucătarul a explicat că secretul său pentru pentru cartofii aromați poate fi utilizat și în cazul curcanului.

Despre ce este vorba? În fiecare Crăciun, celebrul bucătar se asigură că presară un cub de bulion de pui OXO zdrobit peste cartofi.

ADVERTISEMENT

Acest lucru se face înainte de a-i băga în cuptor, sau înainte de prăjirea în tigaie.

Iar când vine vorba de un meniu mai bogat, Bainbridge recomandă și zdrobirea de zmeură congelată, adăugată peste niște creveți, care vor sta lângă cartofi.

Pe lângă secretul cartofilor prăjiți, bucătarul a venit și cu o serie de sfaturi pentru cei care se pregătesc deja pentru Crăciun.

ADVERTISEMENT

Acesta recomandă pregătirea mâncărurilor cu cât mai mult timp înainte, și congelarea acestora, indiferent că vorbim de carne tocată, sau de produse de patiserie ori anumite sosuri.

Sfaturile bucătarului pentru preparatele de pe masa de Crăciun

“Când vine vorba de orice petrecere mare sau când trebuie să gătești pentru un număr mare de persoane, pregătirea este esențială.

De exemplu, cu două săptămâni înainte de Crăciun, ar trebui să începi să îți scrii lista de lucruri de făcut și să pregătești în avans toate elementele pe care le poți face, astfel încât în ziua precedentă și în dimineața zilei de Crăciun, cea mai mare parte a pregătirii să fie completă și să poți fi calm și relaxat”, a dezvăluit bucătarul, pentru The Mirror.

În ceea ce privește rețetele pentru deserturi, Bainbridge știe că torturile sau produsele de patiserie necesită mai mult timp, așa că nu e nicio problemă dacă ne asigurăm că le avem deja pregătite.

“În perioada dinaintea Crăciunului, produsele de patiserie de casă sunt o necesitate în dulap. Faceți asta în avans  și le puteți păstra până la trei luni în congelator”, a mai recomandat aceasta .

ADVERTISEMENT