Chiar dacă meniul de Crăciun este unul cât se poate de bogat, asta nu înseamnă că faimoșii cartofi prăjiți vor lipsi de pe masă.
În general, fiecare persoană are propriile trucuri și tehnici de preparare a cartofilor prăjiți, de la utilizarea unui anumit tip de grăsime până la adăugarea anumitor ingrediente.
Câștigătorul Great British Menu și proprietarul restaurantului Benedicts din Norwich, Richard Bainbridge, însă are un alt ingredient secret.
Când îl folosește, cartofii prăjiți au un alt gust și de asemenea și o altă textură, povestește el.
Într-un interviu acordat pentru The Mirror, bucătarul a explicat că secretul său pentru pentru cartofii aromați poate fi utilizat și în cazul curcanului.
Despre ce este vorba? În fiecare Crăciun, celebrul bucătar se asigură că presară un cub de bulion de pui OXO zdrobit peste cartofi.
Acest lucru se face înainte de a-i băga în cuptor, sau înainte de prăjirea în tigaie.
Iar când vine vorba de un meniu mai bogat, Bainbridge recomandă și zdrobirea de zmeură congelată, adăugată peste niște creveți, care vor sta lângă cartofi.
Pe lângă secretul cartofilor prăjiți, bucătarul a venit și cu o serie de sfaturi pentru cei care se pregătesc deja pentru Crăciun.
Acesta recomandă pregătirea mâncărurilor cu cât mai mult timp înainte, și congelarea acestora, indiferent că vorbim de carne tocată, sau de produse de patiserie ori anumite sosuri.
“Când vine vorba de orice petrecere mare sau când trebuie să gătești pentru un număr mare de persoane, pregătirea este esențială.
De exemplu, cu două săptămâni înainte de Crăciun, ar trebui să începi să îți scrii lista de lucruri de făcut și să pregătești în avans toate elementele pe care le poți face, astfel încât în ziua precedentă și în dimineața zilei de Crăciun, cea mai mare parte a pregătirii să fie completă și să poți fi calm și relaxat”, a dezvăluit bucătarul, pentru The Mirror.
În ceea ce privește rețetele pentru deserturi, Bainbridge știe că torturile sau produsele de patiserie necesită mai mult timp, așa că nu e nicio problemă dacă ne asigurăm că le avem deja pregătite.
“În perioada dinaintea Crăciunului, produsele de patiserie de casă sunt o necesitate în dulap. Faceți asta în avans și le puteți păstra până la trei luni în congelator”, a mai recomandat aceasta .