Sport

Îngrijorare la națională înainte de meciurile decisive cu Israel și Elveția. Ce se întâmplă cu Răzvan Marin

În mai puțin de două săptămâni naționala României va juca întâlnirile decisive cu Israel și Elveția, dar Edi Iordănescu are o problemă mare cu Răzvan Marin.
08.11.2023 | 14:36
Ingrijorare la nationala inainte de meciurile decisive cu Israel si Elvetia Ce se intampla cu Razvan Marin
În mai puțin de două săptămâni naționala României va juca întâlnirile decisive cu Israel și Elveția, dar Edi Iordănescu are o problemă mare cu Răzvan Marin. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Mijlocașul lui Empoli este unul dintre jucătorii pe care selecționerul se bazează foarte mult și se află și pe lista preliminară a stranierilor convocați pentru ultimele două jocuri din preliminariile Euro 2024.

Răzvan Marin, cifre dezastruoase înaintea partidelor naționalei cu Israel și Elveția

Răzvan Marin a jucat în 6 din cele 8 meciuri pe care naționala României le-a avut în actualele calificări, iar în 5 dintre ele a fost titular. Este clar că jucătorul în vârstă de 27 de ani este unul dintre preferații lui Edi Iordănescu, dar rămâne de văzut cât va fi folosit în partidele decisive cu Israel și Elveția.

ADVERTISEMENT

Și asta pentru că cifrele pe care internaționalul român le are în acest sezon din Serie A sunt cu adevărat îngrijorătoare. Empoli este printre cele mai slabe echipe din campionatul Italiei, doar 7 puncte în 11 etape și ocupă penultimul loc în clasament, iar acest lucru l-a tras în jos și pe Marin.

El a prins 10 întâlniri pe teren, 9 ca titular, dar prestațiile sale au fost neașteptat de modeste. Din această cauză, site-ul tuttomercatoweb.com l-a inclus în cea mai slabă echipă din Serie A după 11 etape, alături de încă un coleg de la Empoli.

ADVERTISEMENT

Această echipă a rușinii arată astfel: Josep Martinez (Genoa)  – Adam Marusic (Lazio), Norbert Gyomber (Salernitana), Nikola Milenkovic (Fiorentina), Domagoj Bradaric (Salernitana) – Antonio Candreva (Salernitana), Walace (Udinese), Răzvan Marin (Empoli) – Cyril Ngonge (Hellas Verona), M’Bala Nzola (Fiorentina), Matteo Cancellieri (Empoli).

Medie a notelor foarte slabă pentru Răzvan Marin

Într-un Top 20 al jucătorilor cu cele mai slabe prestații după 11 etape scurse din Serie A, Răzvan Marin ocupă locul 7, cu o medie a notelor de 5,60. Lider în această ierarhie neplăcută este Domagoj Bradaric de la Salernitana, cu 5,27.

ADVERTISEMENT

Podiumul este completat de un alt jucător de la Salernitata, Norbert Gyomber, cu o medie de 5,45, iar pe treapta a treia se află M’Bala Nzola, transferat de Fiorentina în vară de la Spezia, cu 5,50.

Pentru naționala României urmează meciurile capitale pentru calificarea la Euro 2024. Primul joc va fi cel cu Israel, care se va disputa pe 18 noiembrie, de la ora 21:45, pe stadionul Pancho din Felcsut (Ungaria). Ultimul joc din Grupa I va fi cel cu Elveția de pe Arena Națională, programat pe 21 noiembrie, de la ora 21:45.

ADVERTISEMENT

În lupta pentru calificarea la Campionatul European din 2024, România ocupă momentan primul loc în grupa I, cu 16 puncte în 8 meciuri, însă Elveția (15 puncte în 7 meciuri) și Israel (11 puncte în 6 meciuri) păstrează în continuare șanse la calificare, în funcție de rezultatele obținute până la final.

ADVERTISEMENT