Sport

Întâlnire emoționantă la baza lui FC U Craiova! Fiica lui Petre Deselnicu a revenit în Bănie după 15 ani

Fiica lui Petre Deselnicu s-a întors în România după 15 ani petrecuți în afara țării, iar aceasta a profitat de ocazie și a vizitat baza de pregătire a celor de la FC U Craiova.
27.09.2023 | 13:56
Intalnire emotionanta la baza lui FC U Craiova Fiica lui Petre Deselnicu a revenit in Banie dupa 15 ani
Întâlnire emoționantă la baza lui FC U Craiova! Fiica lui Petre Deselnicu a revenit în Bănie după 15 ani. sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Unul dintre cei mai iubiți jucători din istoria Universității Craiova, Petre Deselnicu a rămas în inima tuturor suporterilor din Bănie de-a lungul timpului. După 15 ani departe de România și orașul în care „Tai-pan” a scris istorie, fiica legendarului fotbalist a vizitat baza de pregătire a lui FC U Craiova 1948.

Întâlnire emoționantă la FC U Craiova 1948! Fiica lui Petre Deselnicu a vizitat baza oltenilor

Deși au trecut peste 20 de ani de la moartea lui Petre Deselnicu, suporterii din Bănie își amintesc cu drag de „Tai-pan”. Legendarul fotbalist are un loc de seamă în baza de pregătire a celor de la  FC U Craiova 1948 pentru performanțele obținute pentru fotbalul craiovean.

ADVERTISEMENT

„Zămbetul Craiovei” a câștigat împreună cu Universitatea Craiova primul titlu din istoria clubului în 1974 și de-a lungul timpului a strâns peste 200 de apariții în Divizia A. Component al „Campioanei unei Mari Iubiri”, Petre Deselnicu a fost unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Ion Oblemenco.

Despre Ion Oblemenco chiar a mărturisit că: „l-am pupat de mai multe ori decât pe nevastă-mea, atâtea goluri a marcat”. Fiica lui Petre Deselnicu a revenit în Bănie după 15 ani petrecuți în străinătate și a vizitat baza de pregătire a celor de la FC U Craiova 1948.

ADVERTISEMENT

În lunile trecute și văduva lui Petre Deselnicu a vizitat baza de pregătire a formației lui Adrian Mititelu și l-a omagiat pe legendarul fotbalist. Oana Deselnicu a rămas impresionată de faptul că oltenii au păstrat vie memoria tatălui său.

„Oana Alina Deselnicu, fiica unuia dintre jucătorii exponențiali ai Campioanei Unei Mari Iubiri, Petre Deselnicu, a revenit în România după 15 ani și a vizitat baza de pregătire a echipei noastre, FCU Football Park – “Tărâmul Leilor”, fiind impresionată de omagiul pe care clubul nostru i l-a adus “Taipanului” și de faptul că după ani de zile, FCU 1948 Craiova ține vie memoria legendelor acestui club”, scrie pe pagina oficială a oltenilor.

ADVERTISEMENT

Cum a reacționat Doina Deselnicu la revenirea în Bănie: „Parcă ieri s-a întâmplat clipa despărțirii”

Vizibil emoționată la revenirea în Craiova, Doina Deselnicu a izbucnit în lacrimi odată ce a ajuns în baza celor de la FC U Craiova 1948. Văduva legendarului fotbalist al Universității Craiova a rememorat cele mai dragi amintiri cu fostul său soț.

Aceasta încă trăiește clipa despărțirii de Petre Deselnicu de pe 13 iulie 2003, atunci când inima lui „Tai-pan” bătea pentru ultima dată pe masa de operație. Acesta a decedat la doar 56 de ani, iar sutele de partide în tricoul „alb-albastru” și performanțele de pe teren i-au adus loc de cinste în Bănie.

ADVERTISEMENT

”Puiul meu, iubirea mea! Puiul meu, sufletul meu, am venit la tine. Parcă ieri s-a întâmplat clipa despărțirii. Nu-mi vine să cred! Iubirea sufletului meu. Să-ți pup mâinile cu care mă mângâiai. Te-am iubit, te iubesc și te voi iubii până ajung în Ceruri, lângă tine, acolo sus. Atunci îmi voi găsi liniștea”, spunea Doina Deselnicu.

ADVERTISEMENT