News

Circulația trenurilor, îngreunată de vremea nefavorabilă. Se produc întârzieri mari

Vremea rea din partea vestică a țării pune în dificultate circulația trenurilor. CFR Călători transmite că se produc întârzieri destul de mari, mai ales pe direcția Ghioroc-Glogovăț.
10.01.2022 | 11:03
Circulatia trenurilor ingreunata de vremea nefavorabila Se produc intarzieri mari
Mai multe trenuri înregistrează întârzieri din cauza vremii nefavorabile. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Vești neplăcute pentru călătorii CFR. Compania transmite luni dimineață că trenurile care vin din partea vestică a țării vor avea avea întârzieri mari, din cauză că circulă în condiții de iarnă.

Pe direcția Ghioroc-Glogovăț trenurile se deplasează cu tracțiune dublă, ”locomotive electrice și locomotive diesel”, mai precizează CFR Călători.

ADVERTISEMENT

CFR Călători: ”Perturbări în circulația trenurilor din cauza condițiilor meteo nefavorabile din partea de Vest”

”În cursul acestei dimineți, 10 ianuarie 2022, condițiile meteo nefavorabile din partea de Vest a țării au condus la perturbări în circulația trenurilor astfel că traficul feroviar se desfășoară în condiții de iarnă.

Mai multe trenuri înregistrează întârzieri, iar pe segmentul feroviar Ghioroc-Glogovăț circulația trenurilor se realizează cu tracțiune dublă – locomotive electrice și locomotive diesel.

ADVERTISEMENT

CFR Călători ține permanent legătura cu CFR SA, managerul infrastructurii, care realizează dirijarea circulației și cu echipele din trenurile afectate oferind asistență călătorilor. Toate măsurile operative care se iau au ca principal scop circulația trenurilor în condiții de siguranță”, a transmis CFR printr-un comunicat de presă.

Având în vedere situația creată, compania amintește călătorilor să se informeze despre starea vremii înainte de a porni la drum, dar și că pot solicita informații cu privire la întârzieri, la numărul de telefon 021/9521.

ADVERTISEMENT

”• numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/

• în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire”, a mai menționat compania de transport feroviar.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu pasagerii care vor să renunțe la călătorie

CFR mai informează că persoanele care doresc să renunțe la biletul de călătorie pot face acest lucru și, totodată, își vor primi înapoi banii achitați.

ADVERTISEMENT

”Pasagerii care au bilete și doresc să renunțe la călătorie pot primi, la cerere, contravaloarea biletelor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern/Renunțarea la călătorie”, au mai precizat reprezentanții CFR.

De altfel, la ora 10:00, ANM a emis o avertizare de vreme rea în Oltenia și Banat, mai exact lapoviță și ninsoare, care se vor manifesta în noaptea  de luni spre marți. Acestea vor forma un strat gros de zăpadă și polei.

”Vântul va prezenta intensificări în est și sud și pe arii mai restrânse în zona montană și în extremitatea de vest, trecător viscolind ninsoarea”,a mai precizat ANM.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS