Sport

Inter – Benfica 3-3, în returul sferturilor de finală ale Champions League. Milanezii merg mai departe după un show cu 6 goluri

Inter a făcut doar 3-3 în returul cu Benfica din sferturile de finală ale Champions League, dar s-a calificat în faza următoare unde va da peste marea rivală locală AC Milan.
19.04.2023 | 23:36
Inter  Benfica 33 in returul sferturilor de finala ale Champions League Milanezii merg mai departe dupa un show cu 6 goluri
Bucuria lui Lautaro Martinez după ce a marcat cel de-al doilea gol al lui Inter
ADVERTISEMENT
19-04-2023
21:00

Inter, calificare fără emoții în semifinale

Chiar dacă a făcut doar 3-3 pe teren propriu în returul cu Benfica din sferturile de finală ale Champions League, Inter Milano s-a calificat fără emoții în penultimul act al competiție. Milanezii au condus cu 3-1 până spre finalul meciului, cele două goluri marcate de lusitani în minutele 86 și 90+5 neputând să provoace panică.

Cu scorul general de 5-3, Inter e în semifiale, unde va da peste marea rivală locală AC Milan, care a trecut cu 2-1 la general de Napoli.

19-04-2023
18:59

Inter - Benfica 3-3 (Barella 14, L. Martinez 66, Correa 78 / Aursnes 38, Antonio Silva 86, Musa 90+5)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+6: Fluier final.

Min. 90+5: GOOOL Benfica!Musa restabilește egalitatea, dar e prea târziu pentru a se mai pune problema calificării.

Min. 86: GOOOL Benfica! Grimaldo execută o lovitură liberă de pe partea dreaptă și Antonio Silva reia cu capul în plasă.

Min. 78: GOOOL Inter! Correa driblează în careu un adversar, șutează la colțul lung, mingea lovește bara și intră în plasă.

Min. 66: GOOOL Inter! Dimarco centrează perfect în fața porții, iar Lautaro Martinez reia imparabil cu latul în plasă din 4 metri.

Min. 61: Bastoni centrează din partea stângă, Dzeko deviază cu capul, însă mingea trece pe lângă poarta lui Vlachodimos.

Min. 38: GOOOL Benfica! Rafa Silva centrează perfect pe 11 metri și Aursnes reia imparabil cu capul sub bară.

Min. 34: Lautaro Martinez reia cu capul în poartă o centrare a lui Dzeko, însă golul e anulat pentru o poziție de ofsaid. Decizia e confirmată și din camera VAR.

Min. 30: Onana intervine spectaculos la o minge periculoasă expediată de Grimaldo din lovitură liberă.

Min. 14: GOOOL Inter! Barella pătrunde în careu pe partea dreaptă, întoarce un adversar și șutează fabulos de la 12 metri cu stângul, la colțul lung, direct în vinclu.

Min. 1: A început partida.

19-04-2023
17:57

Echipele de start la Inter - Benfica Lisabona

Au apărut echipele de start la meciul Inter – Benfica Lisabona.

  • Inter: Onana – Darmian, Acerbi, Bastoni – Dumfries, Barella, Brozovic, Mkhitaryan, Dimarco – L. Martinez, Dzeko. Rezerve: Cordaz, Handanovic – Bellanova, Calhanoglu, Carboni, Correa, D’Ambrosio, De Vrij, Gagliardini, Gosens, Lukaku. Antrenor: Simone Inzaghi.
  • Benfica Lisabona: Vlachodimos – Gilberto, Antonio Silva, Otamendi, Grimaldo – Florentino, Chiquinho – Rafa Silva, Joao Mario, Aursnes – Goncalo Ramos. Rezerve: Gomes, Soares – Guedes, Lucas Verissimo, Morato, Musa, Ndour, Neres, Neves, Ristic, Schjelderup, Tengstedt. Antrenor: Roger Schmidt.

Meciul Inter – Benfica Lisabona are loc miercuri, 19 aprilie, cu începere de la ora 22:00, în cadrul returului sferturilor de finală ale Champions League. După succesul milanezilor în tur, la Lisabona, cu 2-0, sunt foarte mari șansele ca în semifinale să avem de două ori celebrul „Il derby della Madonnina”, pentru că în penultimul act „nerazzurii” ar juca împotriva marilor rivali concitadini de la AC Milan.

Unde se joacă meciul Inter – Benfica Lisabona, în returul sferturilor de finală ale Champions League

Întâlnirea Inter – Benfica Lisabona se dispută miercuri, 19 aprilie, de la ora 22:00, pe stadionul „Giuseppe Meazza” în manșa retur a sferturilor de finală din Champions League. Echipa lui Simone Inzaghi este un fel de mister Hyde și doctor Jeckyll, pentru că în campionat este în mare pericol de a nu prinde Top 4, iar în Europa este la 90 de minute de a juca semifinala Champions League.

ADVERTISEMENT

Este de la sine înțeles de ce toate biletele la meciul retur Inter – Benfica Lisabona s-au terminat în numai trei ore de la punerea în vânzare, pentru prima oară în acest sezon echipa lui Simone Inzaghi jucând cu casa închisă un meci din Champions League. Simone Inzaghi cere însă jucătorilor să se concentreze și să intre pe teren ca și când scorul din tur ar fi 0-0.

Cine transmite la TV partida Inter – Benfica Lisabona

Partida Inter – Benfica Lisabona se joacă miercuri, 19 aprilie, de la ora 22:00, pe stadionul „Giuseppe Meazza” din Milano,  în returul sfertului de finală din Champions League. Ea va fi televizată în direct pe programele Digi Sport 2, Orange Sport 2 și Prima Sport 2. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Deosebire de la Pământ la Lună între condițiile meteo de la Milano față de cele de la Munchen! Dacă în Germania vremea deosebit de rece și de ploiasă va fi marele inamic pentru Bayern și Manchester City, la Milano soarele va străluci din plin ore bune, ploaia nu va exista nici în gând, iar maximav zilei va ajunge la 23 de grade, la ora partidei urmând a mai scădea până pe la 18 grade.

Cine arbitrează meciul Inter – Benfica Lisabona

Partida de pe stadionul „Giuseppe Meazza” din Milano dintre Inter și Benfica îl va avea ca împărțitor al dreptății pe arbitrul spaniol Carlos del Cerro Grande. E un arbitru ajuns la vârsta de 47 de ani fără a fi condus vreodată o finală de cupă europeană, deși este pe lista FIFA și UEFA încă din anul 2013. În Spania, Del Cerro Grande a avut parte de multe polemici, inclusiv din partea celor două mari forțe, Real Madrid și FC Barcelona.

ADVERTISEMENT

Nu a scăpat de scandal nici în cel mai important meci condus în cariera sa la turneul final al EURO 2020, în faza grupelor, între Franța și Germania. Del Cerro Grande a fost acuzat că nu a văzut un penalty clar pentru Germania produs în prima repriză în suprafața de pedeapsă a „cocoșilor galici”.

Ce absențe sunt în  întâlnirea Inter – Benfica Lisabona

Pentru returul la capătul căruia toată suflarea interistă așteaptă calificarea în semifinala deja istorică împotriva lui AC Milan, antrenorul Simone Inzaghi nu poate conta pe aportul a trei jucători defensivi, dintre care doi extrem de importanți. Este vorba de cuplul de fundași centrali Milan Skriniar – Stefen de Vrij și de închizătorul brazilian Dalbert.

ADVERTISEMENT

Benfica nu a rezolvat problemele pentru niciunul dintre cei jucători indisponibili în manșa tur. Danezul Bah, croatul Ristic și germanul Draxler nu pot fi folosiți de antrenorul Roger Schmidt. Draxler, cu marea sa experiență și cu calitățile tehnice știute, ar fi fost de mare folos pentru un joc pe contraatac, dar mai durează cel puțin trei săptămâni până când va fi pe picioare.

Cote la pariuri la jocul Inter – Benfica Lisabona

Pentru casele de pariuri, echipa care pleacă din pole position la capitolul 3 puncte pentru victorie este Inter, la o cotă de 2,15. Portughezii au primit 3,60 pentru a-și lua revanșa sau, și mai mult, de a duce meciul în prelungiri. Șansă dublă „1X” are cotă de 1,30, iar șansă dublă „X2” ajunge la 1,75. Un gol marcat de italieni valorează doar 1,25, iar unul al lusitanilor nu depășește 1,45. „Total goluri peste 1,5” are cotă de 1,30.

Inter are toate motivele să fie optimistă înaintea returului. Dincolo de rezultatul favorabil din tur și istoria meciurilor directe este tot pentru italieni. Care au învins „vulturii” din Lisabona în 1965, cu 1-0, în finala Cupei Campionilor Europeni, dar meciul a avut loc chiar la Milano. Iar în 2004 a trecut cu 4-3 și 0-0 de portughezi în optimile de finală ale Europa League cu 4-3 și 0-0.

ADVERTISEMENT