Sport

Inter Miami, aproape să transfere al 5-lea fost jucător al Barcelonei! Pe cine mai vrea Messi

Leo Messi continuă să își aducă foștii colegi în MLS. După ce i-a luat pe Alba, Busquets și Suarez, Inter Miami este în negocieri cu Philippe Coutinho.
09.01.2024 | 18:13
Inter Miami aproape sa transfere al 5lea fost jucator al Barcelonei Pe cine mai vrea Messi
Inter Miami, aproape să transfere al 5-lea fost jucător al Barcelonei! Pe cine mai vrea Messi. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Inter Miami are planuri mari pentru noul sezon din MLS, care va începe pe 22 februarie. Luis Suarez este cel mai important transfer realizat de formația din Florida în această iarnă, dar se negociază intens și pentru Philippe Coutinho, 31 de ani.

Inter Miami și LA Galaxy vor să îl aducă pe Philippe Coutinho în MLS. Messi, marele atu al formației din Florida în negocieri

Coutinho este jucătorul celor de la Aston Villa, dar formația din Birmingham a decis să îl împrumute în Qatar, la Al Duhail, până în vara anului viitor. Doar că brazilianul nu a reușit deloc să se acomodeze, iar qatarezii i-au rupt contractul mai repede.

ADVERTISEMENT

Sum comanda durului Cristophe Galtier, Philippe Coutinho a prins doar 6 meciuri pentru Al Duhail, un total de 419 minute. Astfel că Al Duhail a decis să nu mai aștepte până în vară și a profitat de o clauză din contract pentru a-l trimite pe brazilian înapoi la Birmingham.

O mutare în MLS ar fi agreată și de Aston Villa, care ar fi dispusă să îl cedeze pe Coutinho chiar și fără pretenții financiare. Doar din dorința de a-l scoate definitiv din grila salarială. Fotbalistul brazilian mai are contract până în 2026 cu formația din Birmingham.

ADVERTISEMENT

Philippe Coutinho, impas total în carieră. Vândut pe 135 milioane de euro în urmă cu cinci ani, acum a fost dat afară din Qatar

Coutinho vede și el ca oportună o eventuală trecere în MLS, chiar dacă va trebui probabil să accepte o ușoară diminuare salarială. Pe de altă parte, ar avea ocazia să joace, în condițiile în care Emery i-a transmis clar că nu îi va oferi minute la Villa, care se descurcă excelent în Premier League.

Inter Miami și LA Galaxy ar fi variantele pe care Coutinho le are la dispoziție, iar Leo Messi va încerca să își convingă fostul coleg să i se alăture în Florida. În 2018, Philippe Coutinho semna pentru FC Barcelona, transferat de la Liverpool, pentru 135 de milioane de euro plus bonusuri.

ADVERTISEMENT

Bonusuri care însă nu au mai fost plătite, pentru ca brazilianul avea să fie una dintre cele mai mari decepții pe Camp Nou. În august 2019, FC Barcelona îl ceda sub formă de împrumut la Bayern Munchen, pentru 8,5 milioane de euro. Cu o clauză de transfer de 56 de milioane de euro.

Philippe Coutinho speră să își poată revitaliza cariera în MLS și să prindă Copa America 2024

Clauză pe care bavarezii au decis să nu o activeze, iar Coutinho revenea la Barcelona în vara lui 2020, dar prestațiile lui au continuat să fie foarte modeste. În ianuarie 2022, Aston Villa îl împrumuta pe Coutinho, pentru ca șase luni mai târziu să îl transfere definitiv pentru 20 de milioane de euro. Un alt transfer ratat, însă, în ciuda unor evoluții apreciate în prima fază.

ADVERTISEMENT

Philippe Coutinho a avut perioada sa de glorie în tricoul lui Liverpool, formație pentru care a jucat între 2013 și 2018. Coutinho are 68 de meciuri și 21 de goluri pentru naționala Braziliei. A jucat ultima dată pentru națională în iunie 2022 și speră să revină în cărți pentru Copa America 2024 în cazul în care va avea evoluții bune în MLS.

ADVERTISEMENT