Fotbal international

Inter Milano l-a cumpărat definitiv pe Alexis Sanchez! Chilianul, în topul salariilor

06.08.2020 | 15:51
Inter Milano la cumparat definitiv pe Alexis Sanchez Chilianul in topul salariilor
ADVERTISEMENT

Oficialii clubului Inter Milano au anunțat, joi, că l-au cumpărat definitiv pe atacantul chilian Alexis Sanchez de la Manchester United.

Sud-americanul evolua la gruparea italiană de la începutul acestui sezon, dar el era doaar împrumutat pentru un an cu drept de achiziționare definitivă.

ADVERTISEMENT

Manchester United poate răsufla ușurată după această decizie, deoarece a făcut o reducere importantă la buget, chilianul având un salariu anual de 12 milioane de euro pe Old Trafford.

Alexis Sanchez, cumpărat de Inter Milano

Deși nu a rupt gura târgului în Serie A, conducătorii clubului Inter Milano au decis să-l cumpere definitiv pe Alexis Sanchez. Deși presa engleză anunță că suma de transfer este una ridicată, italienii anunță că mutarea s-a făcut gratis.

ADVERTISEMENT

Internaționalul chilian de 31 de ani a semnat un contract pe trei sezoane cu Internazionale și va avea un salariu stagional de șapte milioane de euro. Astfel, chilianul va fi al treilea cel mai bine plătit jucător din lotul lui Antonio Conte, după Romelu Lukaku și Christian Eriksen.

Invizibil în Serie A la începutul aventurii, Alexis Sanchez s-a integrat ușor-ușor și a devenit o piesă de bază în echipa milanezilor. El a jucat 29 de meciuri, a dat patru goluri, dar a creat foarte multe spații pentru cei doi colegi din ofensiv: Romelu Lukaku și Lautaro Martinez.

ADVERTISEMENT

”Afacerea este încheiată. S-a integrat foarte bine la Inter. ESte un jucător de top, dar din nu știu ce motiv, la noi nu a fost la cel mai înalt nivel. Este un profesionist adevărat și îi dorim tot ce este mai bun”, a declarat mangerul lui Manchester United, Ole Gunnar Solskjaer.

Alexis Sanchez, al treilea jucător care ajunge în ultima perioadă la Inter Milano de la Manchester United după Romelu Lukaku și Ashley Young, a fost unul dintre cele mai controversate transferuri nereușite ale ”diavolilor roșii”.

ADVERTISEMENT

Chilianul a ajuns pe Old Trafford la începutul anului 2018 de la Arsenal Londra, Manchester United plătind pentru el 34 de milioane de euro plus mijlocașul armean Henrikh Mkhitaryan. Sanchez a mai fost dorit la acel moment și de Manchester City.

ADVERTISEMENT