Sport

Interul lui Cristi Chivu, revenire de senzație în UEFA Youth League. Remiză după ce Bayern a condus la pauză cu 2-0

Cristi Chivu a avut parte de un debut dificil cu Inter în grupa din UEFA Youth League, dar a reușit să reziste în fața lui Bayern Munchen.
07.09.2022 | 19:55
Interul lui Cristi Chivu revenire de senzatie in UEFA Youth League Remiza dupa ce Bayern a condus la pauza cu 20
Cristi Chivu a avut parte de un debut dificil cu Inter în grupa din UEFA Youth League, dar a reușit să reziste în fața lui Bayern Munchen. Sursă foto: fcinter1908.it
ADVERTISEMENT

Fostul căpitan al naționalei României este extrem de iubit la Milano, acolo unde este considerat unul dintre cei mai buni fundași din istoria clubului.

Cristi Chivu și Inter Milano, debut cu remiză în UEFA Youth League

După ce a reușit performanța de a o face pe Inter Milano campioană de tineret a Italiei, Cristi Chivu a decis să rămână la formația U19 a clubului și să încerce să ajungă cât mai departe în UEFA Youth League.

ADVERTISEMENT

Debutul a fost unul infernal, deoarece italienii au primit vizita formației germane Bayern Munchen, o adevărată forță și la acest nivel. Și asta s-a văzut în prima repriză, în care băieții lui Chivu s-au văzut dominați autoritar.

Bavarezii au primit un penalty încă din startul meciului, dar omul cu cel mai sonor nume din tabăra lui Bayern, Arijon Ibrahimovic, nu a reușit să-l învingă pe portarul Alessandro Calligaris.

ADVERTISEMENT

Însă, Ibrahimovic, jucător născut în Germania din părinți kosovari, și-a luat revanșa în minutul 19, când a reușit să deschidă scorul. Până la pauză, nemții au mai punctat odată prin neamțul de origine turcă Yusuf Kabadayi (35), după o greșeală a lui Calligaris, și se părea că va fi un galop de sănătate.

Inspirația lui Chivu a adus un punct

Însă, o dată în plus, Cristian Chivu a dovedit că are stofă de mare antrenor. Și-a trezit jucătorii la pauză și Inter a intrat o altă echipă în partea secundă. După nici 10 minute de la startul reprizei a doua, tehnicianul român a făcut două schimbări geniale și a modificat sistemul tactic.

ADVERTISEMENT

La scurt timp a venit și răsplata, mijlocașul argentinian Valentin Carboni reușind să reducă din diferență. Italienii au continuat să preseze, însă golul egalizator întârzia să apară. A fost momentul în care Chivu a mutat din nou inspirat.

L-a scos din teren pe atacantul central Francesco Pio Esposito și l-a aruncat în luptă pe Dennis Curatolo. Puștiul de 18 ani i-a răsplătit încredere românului și a restabilit egalitatea în minutul 82.

ADVERTISEMENT

În celălalt meci al grupei, Barcelona a învins acasă pe Viktoria Plzen, scor 3-0, prin golurile reușite de Barbera Moreno (22), Akhomach (51) și Alarcon (60). În etapa a 2-a, pe 13 septembrie, Inter va juca în deplasare cu Plzen, iar Bayern va primi vizita Barcelonei.

ADVERTISEMENT
Tags: