News

Intervenție de urgență a ISU într-o zonă de munte izolată, unde o femeie a născut în urmă cu trei zile. Tânăra a murit – Update

O echipă ISU Alba intervine duminică într-o zonă izolată de munte, acolo unde o femeie a născut în urmă cu trei zile iar acum este în stare inconștientă
05.02.2023 | 16:31
Interventie de urgenta a ISU intro zona de munte izolata unde o femeie a nascut in urma cu trei zile Tanara a murit  Update
Intervenție a echipajului ISU într-o zonă izolată de munte. Sursa foto: ISU Alba
ADVERTISEMENT
05-02-2023
14:32

Femeia care a născut singură a murit

Din păcate, femeia de 33 de ani care a născut singură și-a pierdut viața, după ce a intrat în stop cardio-respirator. Bebelușul a supraviețuit.

Din cauza drumului greu accesibil și a zonei înzăpezite, echipajul ISU și cadrele medicale au fost nevoite să folosească o auto-șenilată pentru a ajunge în satul izolat.

Intervenție ISU Alba într-un sat izolat

Un echipaj al ISU Alba, împreună cu un medic de la Serviciul de Ambulanță, au intervenit duminică, 5 februarie, în localitatea Scărișoara, fiind solicitați să acorde ajutor medical unei femei în vârstă de 33 de ani, care a născut în urmă cu trei zile iar acum se află în stare inconștientă.

ADVERTISEMENT

Din cauza ninsorii abundente, drumurile de acces au fost aproape imposibil de parcurs, astfel că echipajul SMURD din cadrul Staţiei de pompieri Câmpeni a fost nevoit să utilizeze o mașină de intervenție pe șenile.

Potrivit ISU Alba, cadrele medicale ajunsese la Scărișoara au constatat că era vorba de o pacientă în vârstă de 33 de ani, în stare inconștientă, după ce născuse în urmă cu trei zile. Femeia și bebelușul au fost preluați de către echipajele de salvare.

ADVERTISEMENT

„Cadrele medicale ajunse la pacientă au constatat că este vorba despre o femeie de 33 de ani, care a născut în urmă cu trei zile, fiind a şaptea sarcină.

Ea este inconştientă, însă are funcţii vitale. Femeia a fost preluată de către pompierii militari şi predată echipajelor medicale. Şi bebeluşul a fost preluat de către echipajul SMURD Câmpeni în vederea evaluării medicale”, a transmis ISU Alba.

ADVERTISEMENT

Județul Alba, afectat de ninsorile abundente

Zona localităţii Scărişoara nu este singura zonă din județul Alba afectată de ninsorile puternice din ultimele zile.

Drumul județean 704, din zona localității Cugir, este blocat pe un sens de circulație după ce doi copaci au căzut pe carosabil.

ADVERTISEMENT

Vremea nefavorabilă a produs avarii și la rețeaua de alimentare cu energie electrică în zonele Sebeş, Pianu, Ocna Mureş şi Apuseni. Duminică dimineața, circa 1.200 de gospodării din zona Sebeş – Pianu, și alte 100 din comuna Garda de Sus nu erau alimentate cu energie electrică.

ADVERTISEMENT
Tags: