Fotbal intern

Eugen Trică nu îi dă prea multe șanse CFR-ului: ,,ȚSKA e favorită la victorie”. Interviu exclusiv

22.10.2020 | 17:42
Eugen Trica nu ii da prea multe sanse CFRului TSKA e favorita la victorie Interviu exclusiv
ADVERTISEMENT

FANATIK a vorbit cu Eugen Trică, unul dintre cei mai importanți fotbaliști români care au jucat în campionatul Bulgariei, campion cu Litex Loveci, cât și cu ȚSKA Sofia, extrem de iubit de suporterii celor două echipe.

Eugen Trică a jucat la TSKA Sofia între 2005 și 2007 și a câștigat o cupă și un campionat la cea mai iubită echipă din Bulgaria. A mai jucat și la Litex Loveci în sezonul 2003/2004, unde a câștigat Cupa Bulgariei, iar fostul jucător și antrenor al clujenilor îi vede ușor favoriți pe cei de la ȚSKA.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult, fostul fotbalist e de părere ȚSKA va fi campioană mulți ani de acum încolo în Bulgaria și se vor bate cu CFR Cluj pentru locul doi în grupa de Europa League.

Interviu exclusiv Eugen Trică pentru FANATIK: „Nu o văd favorită pe CFR”

Eugen, cum vezi meciul dintre ȚSKA și CFR Cluj?

– Eu am jucat acolo acum foarte mult timp și s-au schimbat foarte multe lucruri de atunci. Mă refer sus, în conducere. Sunt foarte bine organizați! Îl știu foarte bine pe patron, era patron la Litex când jucam eu și a făcut foarte multe lucruri interesante. Plus că echipa s-a întărit foarte mult, după ce au adus 9 jucători de valoare! Nu o să fie deloc ușor pentru CFR. Le pot pune mari probleme bulgarii! 100%! Mai ales că au în spate și publicul, vor fi 13.000 de suporteri. Fac o atmosferă incredibilă.

ADVERTISEMENT

E favorită CFR Cluj?

– Nu prea o văd favorită! Dar au șansele lor ținând cont de stilul echipei. Se apără foarte bine, sunt foarte bine organizați și mă gândesc că o să joace pe contraatac să îi surprindă pe cei de la ȚSKA. Din declarațiile antrenorului, pare că ei o să atace, iar asta e exact ceea ce vrea CFR! O să stea cu echipa sus, o să facă pressing și din punctul meu de vedere e bine pentru CFR.

,,ȚSKA are șanse de 55%, pentru că joacă acasă cu suporteri”

Ar trebui să fie și în Liga 1 măcar 30% din spectatori?

– Nu știu cum se întâmplă, că la ei se poate cu spectatori, numai la noi nu! Deci nu înțeleg! Bineînțeles că ar trebui! 30% e perfect, dacă nu se poate mai mult! Și așa vin suporterii prin spatele stadionului și încurajează echipa, cum a făcut Craiova la Severin și alte echipe. De ce nu le dai drumul în stadion? E același lucru. Se păstrează distanța și încurajează echipa. Așa mai rău le faci, că ei tot vin!

ADVERTISEMENT

Era un mare avantaj pentru ȚSKA dacă se juca cu stadionul plin? Sunt mai fanatici decât suporterii români?

– Oricum au avantaj! Joacă bine și vor fi împinși de la spate de 13.000 de suporteri fanatici! Sunt mult, mult mai fanatici, chiar dacă sunt înfrățiți cu cei de la Steaua, de când am jucat eu acolo. Știu că veneau steliștii în Bulgaria și invers. Au jucat foarte bine cu Basel și sunt o echipă bună. Când am jucat eu acolo, erau foarte mulți bulgari, eram eu și Florentin Petre și mai era un brazilian. Acum sunt foarte mulți străini și unii au 150-200 de meciuri prin Franța! Deci au fost adus jucători mult mai valoroși, cred.

ADVERTISEMENT

Cea mai bună dovadă e meciul cu Ludogoreț, când ȚSKA a dominat meciul, iar Ludogoreț e o echipă foarte puternică, care a demonstrat în campionatul intern, cât și în cupele europene. TSKA e o echipă tare în momentul de față, deci trebuie să fie foarte atenți și să joace exact ceea ce știu ei mai bine, pentru că și CFR are jucători foarte valoroși, buni pe contraatac, de viteză.

ȚSKA are probleme asemănătoare cu cele de la Steaua. Cum vezi lucrurile?

– Da, cunosc situația și din câte știu sunt două echipe acolo. A doua echipă chiar am înțeles că a promovat acuma în liga întâi: ȚSKA 1948 sau ceva de genul. De acea echipă nu știu foarte multe, dar pentru mine ȚSKA-ul e cel care joacă acum cu CFR! Eu m-am simțit foarte bine și la Litex și la ȚSKA, pentru că am avut același patron, pe Gancev, care e un om extraordinar, e pentru fotbal și investește foarte mult, iubește foarte mult fotbalul și vrea să facă performanță pe plan internațional!

Eu am jucat la Steaua, nu la echipa Armatei! Steaua joacă în Liga 1, pentru că este o altă situație față de cea de la Craiova! Cred că Steaua e cea din Liga 1!

,,ȚSKA o să fie campioni și cred că o să fie o hegemonie cum a avut Ludogoreț în ultimii 7 ani! Au un fotbal peste al nostru!”

Financiar, sunt diferențe față de CFR?

– Au salarii foarte mari jucătorii! Au salarii mult mai mari ca la CFR și comparabil cu ce e la Ludogoreț, dacă nu chiar mai sus și vor să readucă echipa unde a fost odată cu Stoichkov, cu Konstantinov, Balakov… Repet, nu va fi ușor și trebuie să ia meciul foarte în serios Dan Petrescu, chiar dacă ei au cam lipsit în ultimii ani din grupele Europa League. Joacă frumos și lumea e încântată de noul antrenor, mai ales după meciul cu Basel! ȚSKA o să fie campioni anul ăsta și cred că o să fie tot așa, o hegemonie din partea lor, cum a avut Ludogoreț în ultimii 7 ani.

Bulgarii, două echipe în grupele Europa League și puteau să aibă și pe a treia! Sunt peste noi? Dan Petrescu spune că da…

– Puteau să o aibă și pe a treia, exact! Lokomotiv Plovdiv erau să îl scoată pe Mourinho. Au două echipe foarte bune și cred că sunt peste noi la acest moment. Meciul de diseară ne va spune mai multe și vom vedea dacă sunt peste noi sau nu. O să vedem care e nivelul lor cu campioana României!

,,Cred că CFR se va bate pentru locul doi în grupă cu TSKA Sofia!”

Cine se califică: CFR sau ȚSKA?

– Părerea mea e că la locul doi se va bate CFR cu ȚSKA și bineînțeles Roma pe primul loc.

Te mai gândești să revii pe viitor la CFR? Ai fost jucător, antrenor, scouter…

– CFR-ul are antrenor, pe Dan Petrescu, care e cel mai bun antrenor din România, alături de Hagi! Pe viitor nu se știe niciodată.

Ai fost campion cu Steaua și CFR Cluj. Cum vezi lupta la titlu?

– Ca în fiecare an, cam aceleași echipe! CS U, e Steaua, e CFR-ul și s-ar putea să mai apară o echipă… Steaua, CFR și CS U. În ordinea asta! Steaua are jucători foarte interesanți, foarte buni! Man și Coman sunt jucători foarte buni.

ADVERTISEMENT