Sport

Întoarcerea “câinilor”! Torţe, gălăgie şi temperaturi record la Dinamo – Universitatea Craiova

Dinamo s-a întors în SuperLiga după un an în purgatoriul ligii secunde. Pe Arcul de Triumf, noul fief al "câinilor", a venit rivala din Craiova în prima etapă.
17.07.2023 | 23:35
Intoarcerea cainilor Torte galagie si temperaturi record la Dinamo  Universitatea Craiova
Mesajul afişat de Peluza Cătălin Hîldan la startul meciului Dinamo - Universitatea Craiova. Sursa: Fanatik
ADVERTISEMENT

Dinamo a revenit în prima ligă, după un an de pauză. Deşi în iunie 2022, după un adevărat exod al jucătorilor “vedetă” care au dus echipa în Liga 2 şi apoi au părăsit corabia, nimeni nu le dădea nicio şansă, elevii lui Ovidiu Burcă au reuşit promovarea.

Întoarcerea “câinilor”! PCH, mesaj afişat pe toată peluza

Iar peste 8500 de fani dinamovişti au fost prezenţi pe stadionul “Arcul de Triumf” pentru a sărbători revenirea în SuperLiga, într-un meci cu un rival tradiţional, Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

În Peluza Cătălin Hîldan au fost aprinse torţele şi afişat un mesaj sugestiv care acapara toată peluza: “Întoarcerea câinilor”. O atmosferă fierbinte pe stadion, atât nivelul decibelilor cât şi temperatura din termometre fiind la cel mai înalt nivel.

VEZI VIDEO: 

Temperaturi record! 33 de grade Celsius la ora 21:30

Deşi meciul a început la ora 21:30, erau 33 de grade Celsius la ora de start. Aşa că s-a transpirat atât în teren, dar şi în tribune. Oaspeţii au fost susţinuţi de aproximativ 300 de suporteri, care au făcut deplasarea de la Craiova şi care i-au confruntat pe fanii adverşi cu celebrele urări de bine între rivale.

ADVERTISEMENT

Dinamo a reuşit ridicarea interdicţiei la transferuri cu câteva zile înainte de starutul SuperLigii, iar doi dintre jucătorii transferaţi în această vară au fost titularizaţi de Burcă. În poartă a intrat Adnan Golubovic, în timp ce Abdallah a început în avanposturi.

De celaltă parte, surpriza lui Neagoe a fost titularizarea lui Atanas Trică, Koljic şi Markovic fiind lăsaţi pe bancă. Antrenorul oltenilor a fost forţat de regula U21 să facă această mutare, în condiţiile în care Baiaram a fost indisponibil.

ADVERTISEMENT
Fază de joc de la Dinamo - Craiova
Fază de joc de la Dinamo – Craiova

Oltenii, amorţiţi în prima repriză

Deşi oltenii au început acest meci ca mari favoriţi, în prima repriză nu îţi dădeai seama care dintre cele două este nou-promovată. Dinamo, aşa cum era de aşteptat, a început mai determinată şi a ratat ocazii bune prin Bani, Amdallah şi Roşu. Craiova a jucat economicos şi a arătat puţine în prima parte, până şi starul Mitriţă fiind “amorţit”.

La cabine s-a intrat cu 0-0, un rezultat pentru care “câinii” ar fi semnat înainte de startul meciului. Dar pentru olteni pauza a fost un duş rece, probabil şi la propriu, având în vedere că au ieşit mult mai vioi în repriza a doua.

ADVERTISEMENT

Alex Mitriţă a ieşit la rampă şi a scos un penalty! Ivan continuă să fie “coşmarul câinilor” şi la revenire

Alexandru Mitriţă a ieşit la rampă cu o acţiune individuală, încheiată cu obţinerea unui penalty. Andrei Ivan, inexistent până atunci, a transformat şi continuă să fie coşmarul celor de la Dinamo şi după revenirea pe prima scenă.

Universitatea Craiova nu a vrut să continue ofensiva şi s-a retras din nou în propria carapace, de această dată la adăpostul unui gol. Iar Dinamo a fost la un pas să profite.

Bani a ratat un penalty pentru Dinamo

Creţu l-a faultat în minutul 59 în careu pe Bena şi Horaţiu Feşnic a arătat punctul cu var şi la cealaltă poartă. Instalat contracronometru înainte de startul SuperLigii pe stadionul din nordul Capitalei, VAR-ul a fost utilizat pentru confirmarea ambelor lovituri de departajare.

Bani nu a rezistat presiunii şi a tras slab, Popescu reuşind să pareze lovitura de pedeapsă, spre disperarea fanilor a căror entuziasm s-a topit instantaneu. Însă, după câteva secunde, liderii de galerie au dat din nou tonul cântecelor.

Sistemul VAR, folosit în premieră pe
Sistemul VAR, folosit în premieră pe “Arcul de Triumf”

Duelul bannerelor! Dinamoviştii au sărbătorit revenirea, oltenii îşi anunţă victoria în faţa lui Mititelu

Suporterii lui Dinamo au venit şi cu bannere pentru a-şi anunţa revenirea în elita fotbalului românesc, în timp ce oltenii au proclamat victoria din instanţă în faţa lui Mititelu pentru palmaresul Universităţii Craiova, decizie venită în urmă cu câteva zile.

Bannerul celor de la Dinamo, afişat de cei de la Sud
Bannerul celor de la Dinamo, afişat de cei de la Sud
Banner Dinamo afişat la tribuna a II-a
Banner Dinamo afişat la tribuna a II-a
Banner afişat de fanii Craiova
Banner afişat de fanii Craiova
Banner afişat de fanii Universităţii Craiova
Banner afişat de fanii Universităţii Craiova

După ce s-au mulţumit să conserve rezultatul în ultimele 20 de minute, oltenii au închis meciul în prelungiri cu golul de 2-0 marcat de Markovic, din pasa lui Mitriţă. Universitatea Craiova s-a impus cu o doză de şansă, dar şi-a îndeplinit obiectivul, a luat toate punctele şi a stricat sărbătoarea gazdelor.

Chiar dacă Dinamo a pierdut meciul, debutul nu este unul dezastruos. În ciuda subţirimii lotului, Ovidiu Burcă a creat o echipă arţăgoasă care poate pune probleme granzilor dacă va evolua cu aceeaşi determinare. Doar că jucătorii “câinilor” trebuie să realizeze că este un alt nivel în SuperLiga şi peste şase zile vine derby-ul cu FCSB, unde trebuie să fie din nou la 100% în faţa unui adversar net superior valoric.


  • Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 1,45 este cota pentru „1 solist” la meciul Universitatea Craiova – Oţelul

ADVERTISEMENT