News

Învățătoare din România, umilită de mama unui elev: ”Marș, fă, la ore, că și așa nu faceți nimic toată ziua!”

În contextul grevei generale din educație, o învățătoare din România a fost umilită de mama unui elev. Ce jignire i-a adus părintele.
25.05.2023 | 23:25
Invatatoare din Romania umilita de mama unui elev Mars fa la ore ca si asa nu faceti nimic toata ziua
Cum a fost umilită o învățătoare din România, în contextul grevei: ”Marș, fă, la ore, că și așa nu faceți nimic toată ziua!”. Sursa foto (ilustrativ): hepta.ro
ADVERTISEMENT

O învățătoare din România care a avut curajul să se plângă, pe Facebook, de salariul extrem de mic pe care îl încasează, a fost umilită de mama unui elev. Ce jignire i-a adus aceasta.

Cum a fost umilită o învățătoare din România, în contextul grevei: ”Marș, fă, la ore, că și așa nu faceți nimic toată ziua!”

De aproape o săptămână, aproape 200.000 de profesori din țară sunt în grevă generală. Practic, întregul proces educațional este paralizat. Reprezentanții sindicaliștilor spun că dascălilor le-a ajuns cuțitul la os din cauza veniturilor modeste.

ADVERTISEMENT

În ultimele zile au început să se accentueze și tensiunile dintre părinți și profesori. După a doua zi de grevă generală, o învățătoare a postat pe un grup de Facebook cum a fost umilită de mama unui elev. Motivul: cadrul didactic s-a plâns că nu-i ajunge salariul.

”Azi dimineață (n.r. marți, 23 mai), în timp ce îmi beam cafeaua, am îndrăznit să comentez pe un grup de profesori și părinți, spunând că eu nu pot trăi cu 3000 de lei pe lună, mai ales că din acești bani, pe lângă facturi, rată și alte necesare, mai trebuie ca, din când în când, să îmi cumpăr și o carte, să îmi plătesc un curs pentru că, știți ceva, doamna Budeanu?

ADVERTISEMENT

Mie îmi place să îmi fac profesia bine. Să merg în fața clasei pregătită, să aduc mereu ceva nou copiilor. Din acest motiv mă simt obligată să investesc în permanență în formarea mea profesională. Întrucât statul nu mă sprijină în acest sens, mă descurc din salariul meu de 3000 de lei.

Mi-a răspuns o mamă. O mamă al cărei copil fie are, fie a avut, fie va avea, o învățătoare așa cum sunt și eu. Sunteți curioasă, doamna Budeanu, ce mi-a răspuns? Voi presupune că da și voi răspunde.

ADVERTISEMENT

Mi-a spus atât: ‘Marș, fă, la ore, că și așa nu faceți nimic toată ziua!’. Doamna Budeanu, vă spun sincer, am plâns”, scrie, amârătă de ceea ce a pățit, învățătoarea.

Învățătoarea o acuză pe Dana Budeanu că a instigat la ură împotriva profesorilor

În finalul postării sale, profesoara îi reproșează Danei Budeanu că a instigat, la televiziuni, la ură împotriva profesorilor: ”Dar a folosit acest cuvânt, pentru că și dumneavoastră ați ieșit public pe post și v-ați permis să spuneți profesorilor: ‘marș!’.

ADVERTISEMENT

Doamna Budeanu s-a adresat profesorilor ca unor câini vagabonzi. Și, cum doamna Budeanu se laudă cu studiile dumneaei în străinătate, înseamnă că doamna Budeanu este o intelectuală și toată lumea își poate permite să se adreseze profesorilor ca unor câini”, a mai scris femeia.

ADVERTISEMENT