News

Investiția bizară făcută de un primar din Mehedinți. Pe ce a plătit 100.000 de lei: ”Nu mi se pare mult”

Primarul unei comune din Mehedinți a decis să planteze palmieri pe marginea drumului din sat, impresionat de stațiunile exotice pe care le-a vizitat.
29.03.2024 | 08:00
Investitia bizara facuta de un primar din Mehedinti Pe ce a platit 100000 de lei Nu mi se pare mult
Investiția bizară făcută de un primar din Mehedinți. Pe ce a plătit 100.000 de lei: ”Nu mi se pare mult”
ADVERTISEMENT

Există desigur câțiva oameni care spun că ar fi preferat să fie plantați pomi fructiferi în comuna Șimian, însă într-o comună cu 12.000 de oameni primarul este susținut de 96% dintre votanți. Interesant, în această zonă din Mehedinți majoritatea comunelor sunt rupte de civilizație, nu au canalizare și drumuri asfaltate, iar pe marginea acestor drumuri nu există trotuare. Comuna Șimian pare, totuși, mult mai avansată.

Motivul pentru care un primar din Mehedinți a plantat palmieri pe drumul din comună

Comuna Șimian se află pe traseul Drumului European E70, deci este străbătută de cei care merg spre Craiova. Primarul Constantin Trușcă a ținut neapărat să iasă în evidență și a plantat 140 de palmieri pe marginea drumului. În direct la Antena 3 a explicat că palmierii erau deja existenți și anul trecut, însă nu s-a făcut atâta caz pentru că nu era campanie electorală.

ADVERTISEMENT

De asemenea, primarul nu se lasă intimidat de faptul că și alți conducători de orașe din România au încercat să planteze palmieri, iar aceștia au murit din cauza vremii. Spune că a avut acasă un palmier de mai mulți ani și acesta a rezistat. A plătit 100.000 de lei pentru palmieri, adică 1% din bugetul comunei. O comună care, spre deosebire de alte comune din zonă, are rețea de gaz, apă curentă și canalizare.

Este vorba de o comună situată în imediata vecinătate a municipiului reședință de judeţ Drobeta Turnu Severin. Suntem singura comună din județ care am accesat fonduri europene pentru aducțiunea cu gaz și am finalizat această investiție. Nu mi se pare mult, așa am considerat, pentru că pe lângă celelalte investiții pe care le-am făcut în comuna Şimian și mă mă refer la rețeaua de învățământ, avem grădinițe moderne, școli reabilitate, canalizare, apă, canal, aducțiune cu gaze.

ADVERTISEMENT

E normal să ne gândim și la înfrumusețare a comunei, la peisagetica comunei şi am decis să plantăm aceşti palmieri. Locuitorii din comuna Șimian să decidă dacă e mult sau nu. Nu mi se pare aberant”, a explicat edilul. Totodată, primarul comunei cu 12.000 de locuitori crede că este criticat dur la anumite televiziuni doar pentru că a început campania electorală, însă oamenii nu au nimic să-i reproșeze.

Primarul din Șimian a plantat palmieri și nu are niciun regret

”Acești palmieri sau o parte dintre ei au fost plantați anul trecut, dar anul trecut nu erau alegeri de aia n-au prezentat interes. Acum sunt alegeri și prezintă interes. Eu am cumpărat pentru mine acasă cu 3 ani în urmă, au mers foarte bine și atunci am decis să încerc și această variantă. În ultimii 10 ani chiar mai mult, în zona noastră sunt temperaturi foarte bune pentru a se aclimatiza inclusiv palmierii”, a completat primarul.

ADVERTISEMENT

Mai mult, edilul Trușcă le-a reamintit oamenilor că locuiesc într-o comună avansată, comparativ cu alte comune din zonă. ”Cetățenii au tot ceea ce le trebuie sau aproape tot ceea ce le trebuie. Au infrastructură rutieră, au infrastructură școlară, avem rețea de gaz, avem apă, avem canal, avem iluminat”, a explicat primarul din Șimian.

În direct la Antena 3, politicianul le-a reamintit tuturor că ultimele alegeri le-a câștigat cu 96%, deci nu are nevoie de artificii pentru a câștiga din nou aceste alegeri. Așadar, nu a plantat palmieri ca să impresioneze pe nimeni, doar a dorit să ofere un aspect mai exotic comunei pe care o conduce.

ADVERTISEMENT

Eu nu am nevoie de promisiuni electorale ca să câștig alegerile în comună. Nu am nevoie de așa ceva. Nu puteți să spuneți că influențez alegerile în comuna Şimian. Dacă vă uitați la ultimile alegeri, am câștigat cu 96% deci nu puteam să influențez locuitorii comunei să voteze. Avem 140 de palmieri. 70 de anul trecut 70 și anul acesta. Pe lângă aceste investiții mai avem proiecte de peste 80 de milioane de euro aprobate, finanțate în diferite stadii”, a completat primarul Constantin Trușcă.

ADVERTISEMENT