News

Investiție de zeci de milioane de euro la Primăria Capitalei. Proiectul care va ajuta 40.000 de bucureșteni

Investiție de zeci de milioane de euro într-o zonă a Bucureștiului, pregătită de Primăria Capitalei pentru a ajuta 40.000 de locuitori.
30.03.2023 | 09:18
Investitie de zeci de milioane de euro la Primaria Capitalei Proiectul care va ajuta 40000 de bucuresteni
Investiție de zeci de milioane de euro. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Investiție de zeci de milioane de euro într-o zonă din București. Primăria Capitalei vrea să achiziționeze, printre altele, 20 de minicentrale care vor ajuta aproximativ 40.000 de locuitori ai Bucureștiului.

Investiție de zeci de milioane de euro în București

Potrivit Ziare.com, Primăria Capitalei vrea să achiziționeze 20 de minicentrale mobile, dar și să realizeze o hartă digitală cu informații despre imobilele din proprietatea municipalității. De asemenea, e pregătit un demers pentru a prelua terenul pentru a amenaja Parcul Vitan.

ADVERTISEMENT

Aceste proiecte vor fi dezbătute în ședința Consiliului General al Capitalei. Primăria vrea să îmbunătățească considerabil funcționarea a 20 de puncte termice din cele șase sectoare din București, prin amplasarea unor minicentrale, capacități modulare de producere a energiei termice.

După ce va fi dezbătuți și aprobați studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici ai proiectului, cele 20 de minicetrale vor deservi 340 de blocuri cu peste 16.300 de apartamente și aproximativ 40.000 de locuitori din Capitală.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate investiția inițială e estimată la 134 de milioane de lei, peste 20 de milioane de euro, iar durata de execuție a proiectului va fi de 10 luni. Doar valoarea echipamentelor și dotărilor e estimată la 88 de milioane de lei. Un alt proiect prevede ca bustul geografului Emmanuel de Martonne să fie amplasat la intersecția Căii Griviței cu Calea Victoriei.

Bustul e din bronz turnat, patinat, cu o dimensiune de 82 X 52 X 46 centimetri. Geograful francez Emmanuel de Martonne (1873-1955) a fost profesor, cercetător, membru corespondent (1912), ulterior membru de onoare al Academiei Române (1919).

ADVERTISEMENT

Un alt proiect care va fi dezbătut e cel al realizării unei hărți digitale cu informații despre imobilele aflate în proprietatea publică a municipalității. Așadar, pe site-ul PMB ar trebui să apară în hartă GIS, informații referitoare la imobilele aflate în proprietatea publică a municipiului.

Printre acestea se numără conturul imobilelor, conform documentaţiei cadastrale, inclusiv amplasarea pe harta geopolitică a Bucureştiului, adresa imobilelor și administratorul actual. În acest sens Direcția IT din cadrul Primăriei Capitalei va acorda acces în platforma GIS administratorilor imobilelor.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, Primăria Capitalei va prelua terenul de 41.910 mp din Calea Vitan nr. 154-158 pentru a amenaja un parc acolo. Predarea-primirea “se va face cu sarcini pe bază de proces-verbal încheiat între Consiliul Local al Sectorului 3 şi Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti în termen de 60 zile de la intrarea în vigoare a actului normativ”.

ADVERTISEMENT