News

Investițiile nete în economie, un nou record. Marcel Ciolacu: ”Cele mai mari de după Revoluție!”

Premierul anunță că în 2023 s-au înregistrat cele mai mari investiții nete în economie de după Revoluție, în creștere cu 8 miliarde de euro față de 2022.
12.03.2024 | 17:27
Investitiile nete in economie un nou record Marcel Ciolacu Cele mai mari de dupa Revolutie
Marcel Ciolacu anunță un nivel record al investițiilor nete în economie Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Suma totală a investițiilor nete în economia României a fost în 2023 de 38,3 miliarde euro, a anunțat prim-ministrul Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social-Democrat.

Marcel Ciolacu: Investițiile nete în economie, un nou record

Premierul a precizat într-o postare pe Facebook că suma este mai mare cu 8 miliarde de euro în comparație cu cea din 2022 și că investițiile se apropie de pragul de 12% din PIB.

ADVERTISEMENT

”În 2023 am avut cele mai mari investiții nete în economie de după Revoluție: 38,3 miliarde euro. Cu 8 miliarde în plus față de 2022!

Miza pe care am pus-o anul trecut pe investiții începe să facă diferența în favoarea companiilor românești!

ADVERTISEMENT

Pe lângă investițiile publice fără precedent, am susținut companiile locale cu mecanisme de sprijin extins, prin scheme de ajutor de stat, granturi și garanții pentru credite.

Astfel, am ajutat mediul de afaceri să deruleze investiții private care au produs dezvoltare economică și socială. Împreună, stat și mediu privat, am ajuns la investiții de aproape 12% din PIB!

ADVERTISEMENT

Acesta este traseul corect al creșterii economice a României! Asta înseamnă afaceri în creștere, profituri robuste și venituri suplimentare la buget.

Sunt bani pe care îi reinvestim în acest an în economia noastră și cu care creștem veniturile românilor, salariați și pensionari”, a scris Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Potrivit Institutului Național de Statistică (INS), investiţiile nete reprezintă cheltuielile destinate creării de noi mijloace fixe, dezvoltării, modernizării şi reconstrucţiei celor existente, precum şi valoarea serviciilor legate de transferul de proprietate asupra mijloacelor fixe existente şi al terenurilor preluate cu plată de la alte unităţi sau de la populaţie (taxe notariale, comisioane, cheltuieli de transport, de manipulare etc).

ADVERTISEMENT