Fotbal intern

Ioan Andone, analiză înainte de FC Voluntari – FCSB. „Le dăm gol sigur, dar mai departe nu mai știu…” Exclusiv

12.09.2020 | 12:09
Ioan Andone analiza inainte de FC Voluntari  FCSB Le dam gol sigur dar mai departe nu mai stiu Exclusiv
ADVERTISEMENT

Ioan Andone, managerul celor de la FC Voluntari, a acordat un interviu amplu pentru FANATIK, în care a vorbit inclusiv despre partida pe care formația sa o dispută pe teren propriu împotriva celor de la FCSB.

„Fălcosul” remarcă forma bună pe care o traversează roș-albaștrii, dar este convins că formația lui Teja va marca în poarta lui Andrei Vlad. Andone a analizat și ceea ce se întâmplă la Dinamo, unde managementul spaniol începe să-și facă simțită prezența tot mai evident.

ADVERTISEMENT

Ioan Andone, despre Voluntari – FCSB: „Un egal cu Steaua nu ar fi o înfrângere pentru noi”

Cum va fi meciul Voluntari – FCSB?

– Dificil, pentru că prindem Steaua într-o formă foarte bună. Nu au primit gol în cele trei partide și au dat nouă, ceea ce spune multe. Ajung foarte ușor la poarta adversă. Mă gândesc totuși că în istoria noastră recentă am făcut partide foarte bune cu Steaua.

Ai semna acum pentru o remiză cu FCSB?

– Un egal cu Steaua nu ar fi o înfrângere pentru noi. Noi căutăm să ne facem jocul, pentru că am început bine campionatul. O să încercăm să luăm punct sau puncte. Avem patru puncte după două etape, vedem la câte ajungem sâmbătă seara. Așteptăm un meci bun.

ADVERTISEMENT

„FCSB a devenit o echipă periculoasă. Fără accidentați, are liniște, e sigură pe ea”

Ce are FCSB în plus față de sezonul precedent?

– În primul rând o pregătire fizică mult mai bună. Nu are jucători accidentați și are liniște. Și e normal să fie așa la o echipă care câștigă non-stop, iar maniera prin care a făcut-o la ultimul meci, cu Viitorul, care tot timpul i-a pus probleme, a fost extraordinară. O astfel de echipă devine periculoasă.

Sunt destui care deja vorbesc despre șanse evidente la titlu pentru FCSB.

– Echipa este mult mai sigură decât în trecut. Marchează mult, dar ceea ce surprinde este că nu a luat gol. În faza de apărare FCSB a progresat față de sezonul trecut, când aveau probleme și o încasau meci de meci. Uite, eu sunt sigur că le dăm gol, dar mai departe nu mai știu… Să vedem dacă o să putem și câștiga.

ADVERTISEMENT

„Nu știu ce lucrează Neubert acolo, dar lucrează bine. Se vede pe teren”

Se vede aportul lui Tommy Neubert? El e prima cauză a schimbării în bine la FCSB?

– Nu-l cunosc, nu știu ce lucrează, dar cred că se vede. Cel mai important lucru pentru ei este, cum spuneam, că nu li s-au mai accidentat jucătorii. Anul trecut, pe vremea asta, aveau aproape toți titularii la infirmerie.

De-aia probabil Neubert ia 10.000 de euro lunar…

– Noi vorbim doar despre ce vedem pe teren, iar Steaua arată foarte bine din punct de vedere fizic. E normal ca un preparator fizic bun să-și pună imediat amprenta pe forma echipei. Ca antrenor, primești de la preparator o echipă puternică, excelent pregătită, care nu se accidentează, așa că ai multe variante de joc. Mai ales când ai lotul Stelei. Înseamnă că se lucrează bine acolo.

ADVERTISEMENT

„Am văzut un Florinel Coman cu accelerări de-alea cum ne arăta pe vremuri la Viitorul”

Cum i-ai văzut pe Florinel Coman la naționala mare și pe Man, la tineret?

– Amândoi sunt în creștere de formă, de încredere, aleargă foarte mult. Fac și faza de apărare, ceea ce mi-a plăcut foarte mult. Am văzut un Florinel Coman dispus la efort, cu accelerări de-alea cum ne arăta pe vremuri la Viitorul. Și el, și Man au trecut deja la un nivel superior.

  • 2-1 pentru FCSB a fost rezultatul ultimului meci direct dintre cele două echipe, disputat la Voluntari pe 6 februarie 2020, a doua partidă a lui Teja ca antrenor la formația ilfoveană, după debutul victorios (2-1) la Clinceni
  • 0 goluri a încasat FCSB în noul sezon, având trei victorii cu 3-0: la Astra Giurgiu, cu Șirak în Europa League și cu Viitorul pe „Arena Națională”

  • (P) Cota BETANO pentru FC Voluntari – FCSB: 1,93 este cota pentru „over 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT