Ioan Niculae, decizie drastică la Astra! Jucătorii, în șomaj tehnic după ce au refuzat scăderea salariului! Cum arată actul primit de fotbaliști

Francisc Oprea   
în Astra Giurgiu
17/04/2020, 14:04
Ioan Niculae, decizie drastică la Astra! Jucătorii, în șomaj tehnic după ce au refuzat scăderea salariului! Cum arată actul primit de fotbaliști
Ioan Niculae a suspendat contractele la Astra. FOTO: Sportpictures

Ioan Niculae a decis intrarea angajaților de la Astra în șomaj tehnic în perioada în care este decretată stare de urgență pe teritoriul României. Anunțul fostei campioane vine la scurt timp după ce jucătorii au refuzat înjumătățirea salariilor, poziție ce l-ar fi deranjat pe patronul Ioan Niculae.

Jucătorii de la Astra, în șomaj tehnic

Pandemia de coronavirus a suspendat fotbalul pe teritoriul României și, în același timp, a sistat o bună parte a încasărilor cluburilor.

În contextul actual, oficialii formațiilor din prima ligă au luat măsuri radicale pentru evitarea unui colaps financiar în această perioadă.

Dacă FCSB sau Viitorul au ajuns la un acord cu jucătorii pentru înjumătățirea salariilor, Dinamo și, cel mai recent, Astra au decis intrarea angajaților în șomaj tehnic.

Ioan Niculae le-ar fi propus recent, conform Gsp, jucătorilor înjumătățirea salariilor pe toate lunile din acest an, inclusiv pe ianuarie și februarie, când coronavirusul nu făcuse nicio daună în România, însă fotbaliștii au refuzat.

Patronul fostei campioane ar fi fost enervat de poziția jucătorilor și a luat o decizie drastică: suspendarea tuturor contractelor. Concret, în perioada de stare de urgență cauzată de pandemia de coronavirus, fotbaliștii Astrei vor încasa 75% din salariul mediu brut pe economie, echivalentul a 2.380 de lei net.

Documentul primit de jucătorii Astrei. FOTO: Digisport
Documentul primit de jucătorii Astrei. FOTO: Digisport

În momentul suspendării Ligii 1, Astra ocupa locul patru în play-off, la doar două puncte de FCSB și Universitatea Craiova, formațiile aflate pe pozițiile de Europa League.

Revoltă la FCSB

La FCSB, Gigi Becali a decis înjumătățirea salariilor jucătorilor de bază, în timp ce Harlem Gnohere, Cristi Bălgrădean, Adi Popa, Marko Momcilovic, aflați în ultimele șase luni de contract, și Alexandru Stan, care nu a mai evoluat din august 2019, au fost trimiși în șomaj tehnic.

Decizia nu a fost agreată de fundașul stânga Alexandru Stan, care este decis să conteste în instanță suspendarea contractului cu FCSB.

Închide ×