News

Ioana a fost omorâtă chiar de ziua numelui, împreună cu fiul ei. Tragedia de Sf. Ion, din Gorj, văzută prin ochii martorilor

Localnicii din Turburea povestesc circumstanţele accidentului de duminică, în urma căreia o femeie şi fiul ei au murit în faţa propriei case.
07.01.2024 | 21:28
Ioana a fost omorata chiar de ziua numelui impreuna cu fiul ei Tragedia de Sf Ion din Gorj vazuta prin ochii martorilor
Tragedie la Turburea, două vieţi au fost curmate într-o clipă Foto: ISU Gorj
ADVERTISEMENT

Apar noi amănunte despre tragedia din Gorj, unde o femeie şi fiul ei au fost spulberaţi pe drumul de la biserică spre casă, de un şofer care a pierdut controlul volanului. Ambii au murit pe loc, iar comunitatea din Turburea, unde s-a produs accidentul, este împietrită de durere.

Mama şi fiul tocmai se întorseseră de la biserică

Cei doi tocmai sosiseră acasă şi se pregăteau să descarce sacoşele din portbagaj, când şoferul vitezoman le-a spulberat vieţile într-o clipă. Rudele povestesc că era ziua onomastică a femeii, care se numea Ioana, iar familia se pregătea să o sărbătorească.

ADVERTISEMENT

Mama de 68 de ani şi fiul de 51 tocmai se întorseseră de la biserică, cu propria maşină, pe care o parcaseră pe podeţul din faţa porţii. Tragedia s-a petrecut într-o clipă, cei aflaţi la ora aceea pe drum nedându-şi seama pe moment ce s-a întâmplat.

Cei care au văzut accidentul povestesc că şoferul de 24 de ani conducea cu viteză şi a încercat să evite un grup de pietoni care mergea pe marginea drumului.

ADVERTISEMENT

A tras însă prea tare de volan şi intrat pe contrasens, l-a lovit mai întâi pe  bărbatul de 51 de ani, apoi maşina parcată pe podeţ, iar aceasta a fost proiectată în femeia care urma să fie sărbătorită. Mama şi fiul au murit pe loc.

“Când veniră acasă, să golească plasele din portbagaj, ală când a venit a dat cu maşina peste ei”, a povestit o rudă, pentru observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Ion Bîrcă, primarul comunei Turburea, este şi el răscolit de cele întâmplate. “Este şi o curbă acolo şi neglijenţa asta… nici nu ştiu ce să mai zic. O tragedie ieşită din comun. Sunt oameni cu credinţă în ei, oameni care au muncit, numai ce ieşiseră la pensie”, a povestit el.

Şoferul de 24 de ani vinovat de producerea accidentului a suferit câteva zgârieturi, a fost evaluat medical la faţa locului, dar a refuzat să meargă la spital. El se afla în maşină cu mama sa, în vârstă de 43 de ani, care a scăpat nevătămată.

ADVERTISEMENT

Un grav accident, soldat cu decesul unui tânăr de 23 de ani, s-a produs duminică şi în judeţul Neamţ, pe E85. În evenimentul rutier au fost implicate două tiruri şi două autoturisme.

ADVERTISEMENT