News

Ioana Mihăilă, fostul ministru al sănătăţii, și-a dus fiul la vaccinare. “Le redă libertatea!”

La doar o zi de la începerea campaniei de imunizare a copiilor între 5 și 11 ani, Ioana Mihăilă, fostul ministru al sănătăţii, și-a dus fiul la vaccinare
27.01.2022 | 20:30
Ioana Mihaila fostul ministru al sanatatii sia dus fiul la vaccinare Le reda libertatea
ADVERTISEMENT

Ioana Mihăilă și-a dus fiul în vârstă de 8 ani la vaccinare. Anunțul a fost făcut chiar de aceasta, pe pagina sa oficială de Facebook. Fostul ministru al sănătății recomandă imunizarea copiilor.

Ioana Mihăilă, fostul ministru al sănătăţii, și-a dus fiul la vaccinare

Fostul ministru al sănătății a anunțat joi, 27 ianuarie, într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, că și-a vaccinat fiul în vârstă de 8 ani împotriva virusului SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

Anunțul acesteia vine la doar o zi după începerea campaniei de imunizare a copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

Ioana Mihăilă consideră că acest lucru a fost necesar, având în vedere explozia numărului de infectări zilnice.

ADVERTISEMENT

“Ca mamă, protejarea copiilor mei este prioritatea oricărei zile. Cu aproape 35.000 de cazuri de COVID-19 ieri, vaccinarea copiilor este extrem de importantă.

Noi, toți părinții, ne dorim ca cei mici să se poată bucura de viață și de toate activitățile normale vârstei lor. Iar vaccinul le redă libertatea de a fi copii”, a declarat fostul ministru al Sănătății.

ADVERTISEMENT

Ioana Mihăilă recomandă vaccinarea copiilor

Fostul ministru al sănătății consideră că imunizarea împotriva coronavirusului este extrem de importantă, mai ales în această perioadă.

Îi înțelege și pe părinții care sunt sceptici cu privire la vaccinare.

Totuși, este de părere că efectele adverse care ar putea apărea după imunizare sunt mult mai puțin grave decât urmările îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

“Celor care își fac griji apropo de vaccinarea împotriva COVID-19 la copii le spun că îi înțeleg. Ce părinți am fi dacă nu ne-am face griji?

Însă protecția față de acest virus și față de posibilele urmări este în opinia mea mai importantă decât orice potențial efect advers post vaccinare”, a mai precizat Ioana Mihăilă.

Fostul ministru recomandă părinților să se informeze din surse științifice atunci când iau o decizie care să fie spre binele copiilor și al lor înșiși.

Ioana Mihăilă, despre miocardita la copii

Fostul ministru a vorbit și despre riscul apariției miocarditei la copii, în urma vaccinării.

“Este un efect advers constatat în frecvență extrem de mică, circa 2 cazuri la un milion de doze de vaccin administrate la copii.

De regulă, riscul e mai mare la băieți între 14 și 20 de ani.

În schimb, riscul miocarditei la copii este de 17 ori mai mare dacă aceștia se îmbolnăvesc de COVID-19″, a mai spus aceasta.

Fostul ministru al sănătății a criticat dur întârziere vaccinării copiilor

Ioana Mihăilă a criticat felul în care a fost desfășurată campania de vaccinare a copiilor în țara noastră.

Micuții din alte țări au fost imunizați din noiembrie, în timp ce în România de abia la sfârșitul lunii acesteia a început vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani.

“De ieri a început vaccinarea copiilor cu vârstă peste 5 ani.

Mai târziu decât mi-aș fi dorit, dar mă bucur că am ajuns în acest moment”, a mai comentat aceasta.

ADVERTISEMENT