News

Iohannis sărbătorește Ziua Națională între Africa și Dubai. Președintele a devansat recepția de 1 Decembrie, ca să plece mai repede în Emirate

Klaus Iohannis va sărbători Ziua Națională a României pe fugă în acest an. Acesta a devansat recepția de 1 Decembrie pentru a pleca mai repede spre Dubai.
28.11.2023 | 12:23
Iohannis sarbatoreste Ziua Nationala intre Africa si Dubai Presedintele a devansat receptia de 1 Decembrie ca sa plece mai repede in Emirate
Klaus Iohannis sărbătorește Ziua Națională între Africa și Dubai. Președintele a devansat recepția de 1 Decembrie. Sursa foto: presidency.ro
ADVERTISEMENT

După ce a ”repus România pe radarul african”, Klaus Iohannis va ajunge în curând și în Orientul Mijlociu, tocmai în luxosul Dubai. Președintele a devansat recepția de Ziua Națională – 1 Decembrie, pentru a ateriza mai repede în Emiratele Arabe Unite.

Klaus Iohannis sărbătorește Ziua Națională între Africa și Dubai. Președintele a devansat recepția de 1 Decembrie

Revenit recent în țară după un turneu de 10 zile în mai multe state din Africa, Klaus Iohannis nu va sta mult printre conaționalii săi. Chiar de Ziua Națională, președintele va decola spre însoritul Dubai.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 2 decembrie, liderul de la Cotroceni va susține aici un discurs de trei minute la Summitul ONU pentru Schimbările Climatice. Pentru a nu-și pune în pericol noua deplasare de lux, Klaus Iohannis a devansat recepția de Ziua Națională de la Palatul Cotroceni.

Mai multe surse guvernamentale citate de digi24.ro spun că recepția de la Palatul Cotroceni de 1 decembrie va avea loc cu câteva ore înainte de programul obișnuit din anii precedenți.

ADVERTISEMENT

Mai exact, Iohannis își va întâmpina oaspeții la ora 14.00, imediat după parada militară de la Arcul de Triumf. Până în acest moment, pe site-ul Administrației Prezidențiale nu apare programul legat de Recepția de la Cotroceni. Singura informație publică este cea despre parada militară de la Arcul de Triumf.

Vineri, de Ziua Națională, președintele României va oferi mai multe medalii și decorații. Administrația Prezidențială a comandat la Monetăria Statului mai multe sute de ordine și decorații naționale.

ADVERTISEMENT

Altă controversă de Ziua Națională. Iohannis nu i-a invitat pe liderii Opoziției la Recepția de Ziua Unirii

În ultimele ore, o nouă controversă a venit dinspre Palatul Cotroceni. Și în 2023, președintele a decis să nu-i invite la recepția oficială pe liderii Opoziției: președintele USR, Cătălin Drulă, și președintele AUR, George Simion.

Decizia lui Iohannis este una cu repetiție. Nici în urmă cu un an nu i-a invitat pe cei doi lideri la sărbătoarea Zilei Naționale. Anterior, în 2021, nu i-a invitat pe motiv că nu aveau certificat verde Covid. Atunci, primarul Nicușor Dan, deși nici el nu era vaccinat anti-Covid, a participat la ceremonie.

ADVERTISEMENT

”Probabil domnul președinte Iohannis nici nu s-a mai deranjat să trimită invitații, să consume hârtia. Știe că AUR de fiecare dată, de Ziua Națională, este prezent la 1 Decembrie, unde suntem sufletul sărbătorii.

Totodată, mă gândesc că vrea să reducă cheltuielile Administrației Prezidențiale, după celebrul turneu african unde s-a întâlnit cu Regele Simba”, a declarat George Simion, liderul AUR, la Digi 24.

ADVERTISEMENT