Life

Ion Caramitru a fost Înmormântat cu un obiect de valoare. Despre ce este vorba și ce reprezintă

Ion Caramitru a fost înmormântat cu un obiect de valoare. Află despre ce este vorba și ce reprezintă.
10.09.2021 | 13:46
Ion Caramitru a fost Inmormantat cu un obiect de valoare Despre ce este vorba si ce reprezinta
ADVERTISEMENT

Membrii familiei regretatului Ion Caramitru i-au pus marelui actor un obiect de valoare în sicriu. Rudele, apropiații și colegii de breaslă s-au adunat la Biserica Visarion din Capitală pentru a-l conduce pe artist pe ultimul drum. Artistul este înmormântat cu onoruri militare.

Ion Caramitru s-a stins din viață pe 5 septembrie, la vârsta de 79 de ani. Actorul era internat la Spitalul Elias de câteva săptămâni, însă starea sa de sănătate s-a înrăutățit.

ADVERTISEMENT

Ion Caramitru va fi înmormântat cu un obiect de valoare. Despre ce este vorba și ce reprezintă

Membrii familiei lui Ion Caramitru i-au pus regretatului actor un obiect de valoare în sicriu, cu care va fi înmormântat. Artistul este condus pe ultimul drum astăzi, vineri, 10 septembrie 2021, și va fi înmormântat pe Aleea Actorilor din Cimitirul Bellu.

Ion Caramitru a făcut parte din Societatea Timișoara, participând la Revoluția din 1989. A fost laureat al premiului Speranța și membru de onoare al Societății Timișoara. Astfel, actorul a primit o insignă pe care a purtat-o întotdeauna cu mândrie.

ADVERTISEMENT

Actorul și-a dorit să fie înmormântat cu acea insignă. Recent, Florin Mihalcea a dezvăluit, în exclusivitate pentru FANATIK, că acesta era cel mai important obiect pentru el.

„Ion Caramitru voia să fie înmormântat cu acea insignă. Ne spunea că o va purta cu mândrie, la ocaziile importante din viața lui. Îmi amintesc că, de fiecare dată când îl vedeam la ocazii festive, insigna aceea era la vedere, pe sacoul lui”, a spus Florin Mihalcea.

ADVERTISEMENT

Familia i-a pus regretatului actor insigna Societății Timișoara în sicriu, potrivit cancan.ro. În jurul orei 12, cortegiul cu trupul neînsuflețit al actorului s-a oprit la Teatrul Național, unde a fost director în ultimii 16 ani.

Cauza morții lui Ion Caramitru ar fi fost o infecție în sânge, descoperită la începutul lunii august. Actorul a fost internat în spital timp de trei săptămâni, însă starea sa de sănătate s-a înrăutățit.

ADVERTISEMENT

Marele actor a jucat în peste 40 de pelicule cinematografice. Printre cele mai importante roluri se numără cele din „Pădurea Spânzuraților” (1965), „Ștefan Luchian” (1981) sau „Liceeni” (1986).

În 2017, Ion Caramitru a fost decorat cu Ordinul Național „Steaua României”, în grad de Cavaler. În 2012 a primit o stea pe Aleea Celebrităților – Walk of Fame, din Piața Timpului din Capitală.

Începând cu anul 2005, Ion Caramitru a fost directorul Teatrului Național din București, funcție pe care a menținut-o până la moartea sa. A primit și o medalie din partea Casei Regale, care a reacționat la vestea morții actorului.

ADVERTISEMENT