News

Ion Ceaușescu, fratele mai mic al fostului dictator Nicolae Ceaușescu, a murit la 88 de ani

10.05.2020 | 11:09
Ion Ceausescu fratele mai mic al fostului dictator Nicolae Ceausescu a murit la 88 de ani
ADVERTISEMENT

Ion Ceaușescu, fratele mai mic al fostului dictator Nicolae Ceaușescu, a murit duminică dimineață la vârsta de 88 de ani.

Ion Ceaușescu, fratele mai mic al fostului dictator Nicolae Ceaușescu, a murit la 88 de ani

Conform Antena 3, Ion Ceaușescu a murit la vârsta de 88 de ani, fratele mai mic al fostului dictator Nicolae Ceaușescu preferând o viață retrasă, în ciuda influenței pe care o avea familia sa.

ADVERTISEMENT

Ion Ceaușescu, al șaptelea băiat al familiei și cel mai mic dintre frații lui Nicolae Ceaușescu, a avut o copilărie liniștită și datorită diferenței mare de vârstă nu l-a avut în preajmă pe fratele său mai mare cu 14 ani, Nicolae Ceaușescu.

În anul 1939, Ion Ceaușescu s-a înscris la școala elementară, terminând șapte clase în anul 1948, datorită unei întreruperi de doi ani.

ADVERTISEMENT

Ion Ceaușescu a urmat cursurile Școlii Medii de Energie Electrică din Moscova

Urmând exemplul a patru frați mai mari și a multor alți tineri din epocă, acesta va părăsi satul natal, scrie historia.ro. Ajuns în Capitală își continuă studiile și se înscrie din anul 1949 la o Școală Medie din București.

Apoi intră în organizația U.T.M unde a fost secretar de grupă, membru în comitetul U.T.M. pe școală și membru în Biroul Regional București. Școala medie a absolvit-o în 1953.

ADVERTISEMENT

Cu ajutorul fratelui său Nicolae Ceaușescu, care devenise influent în partidul comunist, Ion a fost trimis pentru calificare la Moscova, unde a urmat cursurile Școlii Medii de Energie Electrică până în anul 1956.

În acel an își întrerupe școlarizarea din cauza problemelor de sănătate. Începând din anul 1957, a urmat cursurile Facultății de Agronomie din București, pe care a absolvit-o în anul 1961, obținând diploma de inginer agronom.

ADVERTISEMENT

În dosarul său, Ion Ceaușescu este elogiat, fiind descris ca ”un bun organizator, un sprijin pentru tovarășii cu care lucra și din acest motiv era stimat și respectat de aceștia”. Datorită rezultatelor a fost decorat cu Ordinul Muncii clasa a III-a.

ADVERTISEMENT