Sport

Verdictul specialistului, după ce VAR a anulat golul Farului cu FCSB! „Pare că e eroare!”. Controversa serii din cauza liniilor trase

FCSB - Farul, derby-ul etapa a 24-a din SuperLiga, s-a terminat 1-1, rezultat stabilit după două decizii luate din camera VAR.
05.02.2024 | 22:24
Ofsaid-ul care a dus la anularea golului pentru Farul // Captură DigiSport
ADVERTISEMENT

FCSB – Farul, scor 1-1, disputat în etapa a 24-a din sezonul regulat al SuperLigii, a fost un meci cu de toate. După o primă repriză în care gazdele au dominat, dar s-a terminat 0-0, partea secundă a fost mult mai palpitantă. ”Roș-albaștrii” au deschis scor în minutul 55, prin Baba Alhassan, iar Farul a reacționat imediat și a marcat prin Louis Munteanu (58).

Gică Hagi, uluit după ce VAR i-a anulat golul!

Bucuria constănțenilor nu a durat mult. Arbitrul VAR Andrei Chivulete a intervenit și a anulat reușita lui Munteanu, pentru o presupusă poziție de ofsaid, după ce a analizat faza timp de șapte minute.

ADVERTISEMENT

Gică Hagi a dat dezaprobator din cap în momentul anunțului, foarte dezamăgit.  Louis Munteanu a venit din spate și a reluat mingea în plasă din apropierea liniei porții, după o pasă primită din lateral de la Dussaut.

Ronaldo Deaconu și Damien Dussaut au destabilizat flancul stâng al apărării vicecampioanei, iar fundașul dreapta al Farului a centrat în fața porții, pe lângă Dawa și Valentin Crețu la 6 metri. Louis Munteanu a venit nemarcat și a înscris cu latul în poarta goală.

ADVERTISEMENT

Din reluările TV nu s-a putut vedea sigur dacă Louis Munteanu era în ofsaid în momentul centrării lui Dussaut. Liniile trase de arbitri video nu sunt deloc edificatoare.

Captură DigiSport
Captură DigiSport

„Mi se pare că au făcut o greșeală. Mă uit la linia de la capul atacantului. Nu pare că e trasă în urma unei proiecții pe gazon. Linia la piciorul fundașului pare trasă bine. Deși pare că trece prin el e din cauza unghiului. De fapt te uiți la nivelul gazonului și e ok. Dar la capul atacantului… nu e trasă pe gazon la nivelul proiecției capului, ci pare trasă unde e capul din unghiul ăsta.

ADVERTISEMENT

Adică punctul de pe gazon unde e trasă linia roșie nu are cum să fie proiecția capului. Așa la ce se vede aici e o eroare. Explicația tehnică la ofsaid ar fi că linia e pusă la cap, dar fără să cadă pe pământ, au tras single line în loc de triangulație și proiecție pe sol”, susține un fost arbitru FIFA instruit în sistemul VAR, pentru FANATIK.

Farul a egalat FCSB după un penalty dictat de VAR

În schimb, Farul a egalat în prelungiri dintr-un penalty dictat după intervenția VAR. Arbitrul Feșnic nu a văzut din prima lovitura cu cotul aplicată de Dawa în cap lui Nedelcu, într-un duel aerian în care s-a dat cap în cap cu Mihai Popescu.

ADVERTISEMENT

Arbitrul video Andrei Chivulete l-a chemat la marginea terenului pe Horațiu Feșnic, iar după ce a revăzut duelul din careu a dictat lovitură de la 11 metri. Larie a transformat în forță, iar meciul Farul a reușit să egaleze, 1-1 și să plece neînvinsă de pe terenul liderului FCSB.

Unicul gol al celor de la FCSB a plecat din gheata lui Florinel Coman!

ADVERTISEMENT
Tags: