News

Ion Cristoiu îl consideră iresponsabil pe Ludovic Orban: „Declarația premierului aș putea să spun că e penală”

07.05.2020 | 19:40
ADVERTISEMENT

Jurnalistul Ion Cristoiu îl consideră iresponsabil pe Ludovic Orban, în condițiile în care premierul nu pare dispus să prezinte un plan de măsuri referitor la relaxarea restricțiilor.

Ion Cristoiu îl consideră iresponsabil pe Ludovic Orban

Ludovic Orban a lăsat să se înțeleagă că un plan de măsuri va fi prezentat în 14 mai, cu o zi înainte ca starea de urgență să exprime în România. În aceste condiții, Cristoiu l-a atacat fără menajamente pe Orban.

ADVERTISEMENT

Declaraţia premierului că abia pe 14 mai vom afla măsurile de relaxare aş putea să spun că e penală. Ceva e în neregulă. Ludovic Orban, Klaus Iohannis, cei care în cuplu sunt stâlpii regimului, ar trebui să ştie că 15 mai nu reste o dată la care înfloreşte magnolia.

15 mai este o dată la care unii trebuie să meargă la muncă, alţii în concediu sau să iasă prin oraş. Înainte cu o săptămână, cu două chiar, fiecare cetăţean îşi face un plan de viaţă pentru a fi pregătit. Este iresponsabil să spui că de abia pe 14 mai noi vom afla ce vom putea face de a doua zi”, a răbufnit Cristoiu, conform stiriperuse.ro.

ADVERTISEMENT

Cristoiu critică lipsa de reacție a Guvernului Orban

Cristoiu critică lipsa de reacție a autorităților, în condițiile în care în toată Europa marile puteri iau în considerare relaxarea cu orice preț a măsurilor, pentru a evita o criză economică de proporții.

Toate statele lumii, cu excepţia României, au ajuns la concluzia că au de ales între a muri de foame sau a muri de coronavirus. S-a ajuns la concluzia că trebuie dat drumul cu orice risc măsurilor de relaxare. În Franţa se experimentează o metodă ce alternează relaxarea uriaşă cu restricţiile ce ar avea ca rezultat imunizarea de grup. România ratează startul în toate domeniile, rămânem în urmă cu un secol. E o întrecere între statele europene, şi nu numai, de a prinde startul în materie de consum şi repornire a economiei”, a explicat gazetarul.

ADVERTISEMENT

În concluzie, Cristoiu a remarcat și lipsa de reacție a Opoziției la declarațiile lui Orban: „La noi, a încremenit totul la o declaraţie a lui Klaus Iohannis care a anunţat că nu se va câştiga nimic după starea de urgenţă. Dacă am fi avut o Opoziţie ca lumea ar fi reacţionat cu duritate la anunţul premierului Orban

O caracteristică a acestei perioade este întrecerea socialistă, incredibilă, între diferiţi demnitari în legătură ce ar trebui să se deschidă. Îl trimit pe Raed Arafat direct către o capcană mortală. Raed Arafat are o manie a televiziunilor, e bolnav de vedetism. Spunând enormităţi, Raed Arafat riscă să devină duşmanul tuturor românilor. Nu-i văd un viitor bun”.

ADVERTISEMENT

România va intra într-o nouă fază a de „relaxare” după 15 mai, însă momentan politicienii se contrazic în declarații referitor la ce înseamnă aceste măsuri. Cel mai bun exemplu e declarația ministrului Marcel Vela, care dă asigurări că oamenii se vor putea plimba liberi pe unde vor, contrazis de președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT