Sport

Ion Manu, dezvăluiri teribile despre revenirea la Rapid. „Mănușă, te-ai lepădat de Satana?”

Ion Manu, episod genial la revenirea pe Giulești ca antrenor. Cum au reacționat suporteriii lui Dinamo după ce s-a întors la Rapid de la Dinamo.
19.02.2024 | 09:23
Ion Manu dezvaluiri teribile despre revenirea la Rapid Manusa teai lepadat de Satana
Ion Manu a dezvăluit cum a fost primit de suporterii Rapidului în Giulești după ce antrenase la Dinamo. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ion Manu și-a spus poveștile extraordinare în cadrul emisiunii FANATIK „Suflet de rapidist”. Cum l-a luat la bătaie Rică Răducanu și alte momente fascinante dintr-o perioadă de aur a Rapidului.

Ion Manu, moment amuzant la revenirea la Rapid după plecarea de la Dinamo: „Am ieșit la încălzire la primul joc”

Ion Manu a povestit cum a fost primit în Giulești după ce fusese la Dinamo pentru o perioadă: „Venisem la Rapid cu Bergodi. Fusesem la Dinamo antrenor cu portarii în staff-ul lui Andone. Când am trecut și m-a solicitat Bergodi am ieșit la încălzire la primul joc pe Giulești. Făceam la sala de sport cu Dani Coman, la peluza nord cum se spune. 

ADVERTISEMENT

Am ieșit cu 45 de minute înainte de a începe jocul. Mergeam ușor, îi spun lui Dani ce să fac pentru încălzirea premergătoare exercițiilor specifice și la un moment între peluză și tribuna 1 mă strigă un suporter: ‘Mănușă! Mănușă! Ce-ai bă, nu mai auzi?!’. 

Dani Coman zice: ‘Vezi că te omoară ăla, strigă la matale’. ‘Ce vrei mă?!’. ‘Bă, spune-ne și nouă: Te-ai lepădat de Satana?’. Îți dai seama că m-a pufnit un râs… ‘Bă, nu ești sănătos. Da mă, m-am lepădat, nu vezi că sunt aici pe verde?’. Era vorba aia, giuleșteni de-ai mei din cartier, care mă cunoșteau. De-aia tot țipau la mine: ‘Mănușă, Mănușă’. ‘Da mă, stați liniștiți că m-am lepădat, că de-aia sunt aici’”.

ADVERTISEMENT

Ion Manu, un nume cu greutate în istoria Rapidului, înconjurat de alte legende: „Ești un produs al Giuleștiului”

Lucian Ionescu, directorul de imagine al Rapidului, a vrut să pună în evidență istoricul și pedigree-ul de rapidist al fostei mari legende a Rapidului: „Tu ești un produs al Giuleștiului, ai locuit și locuiești foarte aproape de stadion. Și pentru cine nu știe tu formezi o familie de fotbaliști. Fiul tău, Gabi Manu, este antrenor, iar socrul tău a fost marele Nae Georgescu, aproape 10 ani căpitan al Rapidului și la echipa națională. Cum a fost să umbli cu fata lui Nae Georgescu? 

Ion Manu se emoționează aproape până la lacrimi când își aduce aminte de unul dintre cei mai importanți jucători din istoria Rapidului: „Mare jucător și mare om și caracter a fost. Eram și eu mândru când mergeam cu el pe stradă. Incredibil. Am învățat foarte multe.

ADVERTISEMENT

Păcat că a stat foarte puțin lângă mine. După ce m-am căsătorit a mai trăit doar doi ani. 100% eu am avut cel mai mult de pierdut prin pierderea lui vis a vis de fotbal”.

Fostul mare portar s-a adresat apoi celor mai tineri care nu au avut ocazia să îl vadă jucând: „A făcut parte dintr-o generație extraordinară a Rapidului care a câștigat primul campionat în 1967. Cu toate acele nume ilustre, mai puțin 2-3, eu am stat de vorbă față în față cu majoritatea.

ADVERTISEMENT

Când vin la meciuri și trec pe lângă loje și văd că s-a pus la intrare tabloul fiecăruia e superb și chiar sunt mândru că am stat lângă oamenii ăștia”. 

Ion Manu, poveste memorabilă la revenirea la Rapid

ADVERTISEMENT