News

Ion Rădoi a ajuns la spital. Fostul lider al sindicatului Metrorex fusese trimis în judecată de DNA

Medicii au decis să îl interneze pe Ion Rădoi la spitalul din Constanța. Deocamdată, nu se știe cu exactitate în ce stare se află.
22.08.2023 | 12:15
Ion Radoi a ajuns la spital Fostul lider al sindicatului Metrorex fusese trimis in judecata de DNA
Ion Rădoi a ajuns la spital. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ion Rădoi a ajuns la spital din cauza unor probleme de sănătate. Fostul lider al sindicatului Metrorex s-ar afla la Spitalul Județean Constanța, potrivit unor surse apropiate de familia acestuia și citate de Capital.

Ion Rădoi, fost lider al sindicatului Metrorex, a fost internat la spital

Se pare că Ion Rădoi a fost deja internat în unitatea medicală. Deocamdată, nu se cunosc informații suplimentare cu privire la starea de sănătate a fostului lider de sindicat, însă cel mai probabil acesta de confruntă cu probleme serioase având în vedere că medicii au decis să îl interneze.

ADVERTISEMENT

Reprezentant oficial al Unirea – Sindicatul Liber din Metrou, Ion Rădoi a fost trimis în judecată de DNA în luna mai, pentru folosirea influenței pentru obținerea de bani sau foloase necuvenite. Conform cercetărilor, faptele au avut loc în perioada septembrie 2017-iulie 2021.

De asemenea, procurorii DNA îl acuză pe Ion Rădoi că în anul 2021 l-ar fi contrâns pe ministrul Transportului de la vremea respectivă, Cătălin Drulă, să continue să ofere firmei SC Sindomet Servcom SRL posibilitatea de a folosi spațiile comerciale de la Metrou, „ocupate în mod abuziv”.

ADVERTISEMENT

Contractul de muncă i-a fost suspendat în luna iulie

Și partenera acestuia, Elena Claudia Minea, care i-a devenit soție recent, chiar la începutul acestei luni, a fost trimisă în judecată pentru complicitate. Cei doi aveau o relație de mai mulți ani, iar naș de cununie le-a fost Serghei Mizil.

„RĂDOI ION, la data faptei și în prezent președinte al sindicatului Unitatea – Sindicatul Liber din Metrou (U.S.L.M.) și administrator în fapt al SC Sindomet Servcom SRL (societate deținută de U.S.L.M.), pentru infracțiunile de folosire a influenței sau autorității de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un sindicat, având ca scop obținerea de foloase necuvenite (7 acte materiale) și șantaj;

ADVERTISEMENT

Persoană fizică, administrator al unor societăți comerciale, pentru complicitate la infracțiunea de folosire a influenței sau autorității de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un sindicat, având ca scop obținerea de foloase necuvenite (3 acte materiale).”, a transmis DNA, în 2022.

În luna iulie a acestui an, fostul lider de sindicat, Ion Rădoi, a primit încă o lovitură. Contractul de muncă i-a fost suspendat, potrivit deciziei directorului general al Metrorex, Mariana Miclăuș, anunțată în urma faptelor de corupție de care este acuzat.

ADVERTISEMENT

„Începând cu data de 10.07.2023, CIM al d-lui Rădoi Ion, având funcția de subinginer I la secția SCB, se suspendă (…) Inculpatul Rădoi Ion, în perioada septembrie 2017 – iulie 2021 și-a folosit influența și autoritatea în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani sau foloase necuvenite, fapte incompatibile cu calitatea de personal feroviar”, se preciza în documentul respectiv.

ADVERTISEMENT