Sport

Lovitura anului pe piața afacerilor din România! Țiriac își vinde compania care are active de peste 200 de milioane de euro

Ion Țiriac e pe punctul de a da o nouă lovitură pe piața afacerilor. Tocmai a ajuns la un acord privind vânzarea companiei sale, Țiriac Leasing, către Banca Transilvania.
14.01.2022 | 18:45
Lovitura anului pe piata afacerilor din Romania Tiriac isi vinde compania care are active de peste 200 de milioane de euro
Ion Țiriac își vinde compania uneia dintre cele mai importante unități bancare din România. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Chiar dacă nu mai ocupă prima poziție în topul celor mai bogați români, Ion Țiriac rămâne un as în afaceri. O demonstrează cu vârf și îndesat cea mai nouă lovitură, dată chiar în prima parte a anului, care îi va aduce în conturi alte câteva sute de milioane de euro.

Ion Țiriac își vinde compania cu active de peste 200 de milioane de euro

Concret, fostul mare tenismen român a ajuns la un acord cu una dintre cele mai cunoscute unități bancare din România – Banca Transilvania – în privința vânzării Țiriac Leasing, companie care a finanțat de-a lungul timpului peste 37.000 de clienţi și se bucură în prezent de o cifră de afaceri cu adevărat impresionantă: 213 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Potrivit comunicatului emis recent, tranzacția are ca scop atât implicarea directă a BT „într-un model de afaceri de nișă care face diferența pe piața auto”, cât și întărirea poziției cu servicii de finanțare alternative. Mai lipsește doar ca autoritatea competentă să dea undă verde acestei afaceri.

Până la primirea aprobării, Țiriac Leasing își va desfășura activitatea independent de Grupul Financiar Banca Transilvania, urmând ca ulterior să fie integrată acestuia”, au transmis reprezentanții băncii.

ADVERTISEMENT

Țiriac Leasing are peste două decenii de activitate

Înființată în 1999, Țiriac Leasing (denumire pe care a preluat-o un an mai târziu) s-a dezvoltat rapid ca bussines de sine stătător, acordând finanțare în sistem leasing pentru o gamă extrem de variată de autovehicule, atât noi, cât și rulate, de la autoturisme până la flote comerciale. La ora actuală, compania se poate lăuda cu peste 20 de ani de activitate pe această piață.

Compania de leasing din Grupul Financiar Banca Transilvania, BT Leasing (BTL), este la rândul său pe piață de peste 20 de ani, timp în care a susținut peste 10.000 de clienți și a încheiat peste 20.000 de contracte, iar în 2018 a fuzionat cu ERB Leasing. BTL are active de 1,366 milioane de lei. În 2021, o altă companie de profil a intrat în Grupul BT, Idea Leasing.

ADVERTISEMENT

Grupul Financiar Banca Transilvania va beneficia în urma finalizării tranzacției de expertiza echipelor celor două entități specializate în leasing financiar de un portofoliu reunit și de o varietate extinsă a ofertei de servicii și produse derivate”, se mai arată în comunicatul emis de Banca Transilvania.

Marele regret al lui Ion Țiriac: „Nu mi-am putut face o familie adevărată”

Dacă în afaceri i-a surâs întotdeauna norocul, când vine vorba despre viața sentimentală, lucrurile iau o cu totul și cu totul altă întorsătură. Într-un interviu acordat recent, Ion Țiriac da glas celui mai mare regret al său: că nu a reușit să-și întemeieze „o familie adevărată”.

ADVERTISEMENT

Am trăit războiul cu tot ce a însemnat, bombe, avioane. Și am trăit și prin anii 1950, care au fost ani grei, din toate punctele de vedere. Dar lucrurile au mers mai departe și nu pot regreta nimic.

Singurul lucru pe care totuși pot spune că îl regret este că nu mi-am putut face o familie adevărată. Să merg la serviciu la 8 dimineața, să termin la 17, să am 20 de copii care să alerge în jurul meu și așa mai departe.

Pentru că eu am fost tot timpul cu mai puțin talent și cu mai multă muncă. Am încercat întotdeauna să fiu un pic mai bun mâine decât azi. Și asta, la un moment dat, preia controlul asupra ta. Și asta înseamnă că nu îți poți împărți timpul”, a mărturisit omul de afaceri.

ADVERTISEMENT
Tags: