Sport

Ion Țiriac a luat foc după transformarea Ministerul Sportului în agenție: ”Îmi sângerează inima. Sportul e într-o groapă”

Ion Țiriac nu înțelege decizia oamenilor politici de a transforma Ministerul Sportului într-o agenție care va funcționa în subordinea Guvernului.
26.06.2023 | 08:00
Ion Tiriac a luat foc dupa transformarea Ministerul Sportului in agentie Imi sangereaza inima Sportul e intro groapa
Ion Țiriac nu înțelege decizia oamenilor politici de a transforma Ministerul Sportului într-o agenție care va funcționa în subordinea Guvernului
ADVERTISEMENT

Schimbarea a venit odată cu sosirea în fruntea Guvernului a lui Marcel Ciolacu. Noua Agenţie Naţională pentru Sport va fi condusă de Elisabeta Lipă, cea care i-a luat locul fostului ministru Eduard Novak.

Transformarea Ministerului Sportului într-o agenție l-a dezamăgit profund pe Ion Țiriac

Toată această transformare a Ministerului Sportului într-o agenție l-a înfuriat la culme pe fostul tenismen Ion Țiriac care a cerut o revoluție totală din partea sportului, care în astfel de condiții nu mai are nicio șansă.

ADVERTISEMENT

”Zău că îmi sângerează inima când văd că suntem o agenție… de turism sau una de gunoi, ce sunem?! Noi, sportul? Epoca noastră e de 10 ori mai bună decât cea a comunismului, a lui Ceaușescu. Dar sportul e într-o groapă.

Dacă nu facem o revoluție totală, începând de la grădiniță, nu avem nicio șansă. Singurul lucru pozitiv e că e Lipă acolo, un om din sport. Dar cred că e pusă politic, iar un om politic pus nu poate face nimic.

ADVERTISEMENT

Sportul este totul, viață, sănătate. Nu avem de unde culege pentru că nu am semănat. Ministerul Tineretului și Sportului… eu aș fi desființat absolut tot înainte să desființez sportul”, a declarat Țiriac, pentru as.ro.

Țiriac vrea să aducă un turneu ATP 500 la București

Omul de afaceri a mărturisit că nu mai este interesat să se ocupe de problemele sportului românesc și a precizat că își dorește să ducă la bun sfârșit proiectele începute la Otopeni, plus să organizeze un turneu ATP 500 la București.

ADVERTISEMENT

”Eu nu mă mai ocup de sport, am terminat și cu tenisul. Mă ocup acum de treburile pe care trebuie să le montez pentru România. Îmi trebuie turneul de 500 de puncte în România, dar e foarte, foarte greu, aproape imposibil. Chit că pun 30 de milioane, 40 de milioane la bătaie. Și nu de lei!

Trebuie să fac lucrurile de la Otopeni, academia de tenis, centralul de tenis, sala lui Nadia. I-am promis și trebuie să o fac. Piscina lui Potec, o voi face și pe ea. De asta mă ocup acum”, a mai spus Ion Țiriac.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după s-a aflat de transformarea Ministerului Sportului, Eduard Novak a avut un mesaj sumbru pe pagina de Facebook. ”RIP sportul românesc (n.r. – odihnească-se în pace sportul românesc)”, a fost mesajul postat de fostul ministru..

ADVERTISEMENT
Tags: