News

Ion Țiriac, apărat de prințul Dimitrie Sturdza în polemica vânătorii de mistreți: ”Să primească o medalie, nu critici”

Criticat dur pe tema vânătorii de mistreți organizate la Balc, Ion Țiriac e apărat de prințul Dimitrie Sturdza. ”Să primească o medalie, nu critici”, spune acesta.
24.05.2023 | 23:18
Ion Tiriac aparat de printul Dimitrie Sturdza in polemica vanatorii de mistreti Sa primeasca o medalie nu critici
Criticat de unele organizații în chestiunea vânătorii de mistreți, Ion Țiriac e apărat de prințul Dimitrie: ”Să primească o medalie”. Sursa foto: hepta.ro / botosaneanul.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ion Țiriac, aflat în ultimii ani în centrul mai multor critici din cauza partidelor de vânătoare de la Balc, e apărat de prințul Dimitrie Sturdza. Acesta spune că fostul tenismen ar trebui lăudat pentru că ”aduce investitori” în țara noastră.

Criticat de unele organizații în chestiunea vânătorii de mistreți, Ion Țiriac e apărat de prințul Dimitrie: ”Să primească o medalie”

Din 2005, Ion Ţiriac a organizat, la Balc (județul Bihor) partide de vânătoare pentru parteneri de afaceri şi prieteni influenţi din România şi din vestul Europei. Au ajuns aici importanți politicieni, oameni de afaceri și vedete internaționale.

ADVERTISEMENT

În paralel, omul de afaceri român s-a trezit și cu o multitudine de contestatari. Din 2012, aproape an de an, iubitorii de animale au luat atitudine împotriva vânătorii de la Balc. Ei au protestat contra acestei activități care duce la împușcarea a sute de mistreți.

Un apropiat al lui Țiriac, care a participat și el în trecut la aceste partide de vânătoare, Dimitrie Sturdza (84 de ani), îl apără pe cel care a patronat aceste activități de-a lungul ultimilor ani. Descedent al celebrei familii de nobili români, acesta are numai cuvinte de laudă la adresa lui Ion Țiriac.

ADVERTISEMENT

În opinia lui Sturdza, cetățenii nu ar trebui să-l critice pe Țiriac, ci să-l aprecieze. ”Oamenii să nu mai mănânce carne deloc, să nu mai vorbească! Au văzut vreodată cum se taie capul la un pui? Vânătoarea făcută de domnul Țiriac era foarte profesionistă.

Mistreții puteau să scape, iar cei mai inteligenți scăpau. Țiriac a adus investitori acolo și ar trebui să primească o medalie, nu critici pentru treaba asta”, a spus apropiatul lui Țiriac, la emisiunea Prietenii lui Ovidiu.

ADVERTISEMENT

Dimitrie Sturdza: ”Țiriac a creat o imagine pozitivă României”

Același Dimitrie Sturdza mai afirmă că, prin ceea ce a făcut la Balc, Ion Țiriac nu a adus decât beneficii de imagine țării noastre. În România ajungeau, anual, ”cei mai mari conducători industriași din Europa”, spune descendentul celebrei familii de nobili români.

”Noi, românii, avem un defect! Este o treabă foarte urâtă în țară! Că atunci când a reușit cineva, hai să-l dăm jos! El organiza o vânătoare foarte profesionistă, într-un sat foarte mare.

ADVERTISEMENT

Acolo a invitat de la început, și a fost foarte inteligent, cei mai mari conducători industriași din Europa. Au venit ăștia de la Mercedes, de la Porsche, toți ăștia foarte, foarte mari. Și a creat o imagine pozitivă României”, a declarat Sturdza, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT